Tech

budućnost

Velika Britanija mijenja zdravstveni sektor i vladinu administraciju: roboti bi mogli zamijeniti 250 tisuća radnika

Velika Britanija mijenja zdravstveni sektor i vladinu administraciju: roboti bi mogli zamijeniti 250 tisuća radnika
Thinkstockphotos.com

Ujedno se planira uvesti radna atmosfera i ustroj koji podsjeća na onaj koji se može pronaći kod privatnika, što uključuje i zapošljavanje većeg broja mlađih radnika

Najnovije istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je kako bi u idućih 15 godina oko  250 tisuća zaposlenika u tamošnjem javnom sektoru moglo biti zamijenjeno robotima. 

Time se planira uštedjeti nekoliko milijuna britanskih funti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otpuštanja koja će biti provedena u sljedećih 13 godina trebala bi zahvatiti zaposlenike u zdravstvenom sektoru kao i 90 posto zaposlenih u vladinoj administraciji. Tako će se moći uštedjeti oko 4 milijarde britanskih funti u jednoj godini.

Što se tiče zdravstvenog sektora, roboti bi trebali biti učinkovitiji od tradicionalnog medicinskog osoblja u postavljanju dijagnoza, prikupljanju korisnih informacija i rutinskih operativnih zahvata, piše Bug.hr.
 
Spominje se i implementacija u posljednje vrijeme često spominjane gig-ekonomije, a svoje poslove bi moglo zadržati oko 20 posto ključnih zaposlenika koji će se u budućnosti služiti tehnikama analize podataka kako bi unaprijedili procese optimalnog odlučivanja te na efikasan način razmještati zaposlenike.
 
Ujedno se planira uvesti radna atmosfera i ustroj koji podsjeća na onaj koji se može pronaći kod privatnika, što uključuje i zapošljavanje većeg broja mlađih radnika.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!