Sport / Tenis

od 19 sati

Davis cup: Izvlačenje u četvrtak u Madridu, Hrvatska ima status drugog nositelja

Davis cup: Izvlačenje u četvrtak u Madridu, Hrvatska ima status drugog nositelja
Sanjin Strukic/PIXSELL

Uz branitelja naslova, među reprezentacijama koje će biti nositelji u nekoj od šest skupna, još su Francuska, Argentina, Belgija, Velika Britanija i SAD

Hrvatska teniska reprezentacija u četvrtak navečer će doznati imena suparnika u natjecanju u skupini za završnom turniru Davis Cupa koji će se od ove sezone igrati po novom sustavu.

Izvlačenje skupina počet će u Madridu u 19,00 sati, a Hrvatska će, kako je još ranije objavljeno, imati status drugog nositelja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz branitelja naslova, među reprezentacijama koje će biti nositelji u nekoj od šest skupna, još su (zahvaljujući plasmanu na rang listi) Francuska, Argentina, Belgija, Velika Britanija i SAD. Stoga se te reprezentacije u prvoj fazi neće moći sastati međusobno, a potencijani suparnici su im sastavi koji neće imati status nositelja. U prvom "bubnju" bit će Španjolska, Srbija, Australija, Italija, Njemačka i Kazahstan, a u drugom Kanada, Japan, Kolumbija, Nizozemska, Rusija i Čile.

U četvrtfinale će se plasirati šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Završni turnir, uz sudjelovanje ukupno 18 ekipa, bit će održan od 18. do 24. studenoga.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!