Sport / Svjetsko prvenstvo 2018

svi su za njega

Ostaje li Dalić na klupi? 'Nema priče da će mu netko raditi iza leđa...'

Odjednom iz Hrvatske, ali i iz susjedne BiH - samo riječi hvale za Dalića, kao da se iza kulisa nogometnog jedinstva zapečaćenog srebrom ništa ne događa

Srebrni izbornik Zlatko Dalić u ovim trenucima važe: ostati u Hrvatskoj ili otići? U razgovoru za RTL potvrdio je da želi čistu situaciju i da zna da ga nitko opet neće ići smjenjivati. 

Odjednom iz Hrvatske, ali i iz susjedne BiH - samo riječi hvale za Dalića, kao da se iza kulisa nogometnog jedinstva zapečaćenog srebrom ništa ne događa.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker o svemu zasad šuti, no zato drugi čovjek HNS-a kaže.   

"Vjerujte da smo apsolutno jedinstveni kad je u pitanju potpora izborniku, svi. Nema priče niti bilo kakve da će mu netko raditi iza leđa, naprotiv...", kaže Ante Vučemilović Šimunović, prvi dopredsjednik HNS-a.

No, da mu se radilo iza leđa rekao je upravo Dalić. Nakon priprema u Americi, i poraza od Perua, neki su ga smjenjivali, čak o tome i igrače ispitivali, što ga je posebno zaboljelo. Šuker je i tada šutio, a kroz što je Dalić prolazio progovorio je jučer i za RTL.    

"Ja ne bih sebe volio dovesti u situaciju da opet za mjesec, dva mislim jel netko radi ovo ili ne. Ako ja radim otvoreno pošteno, očekujem i od druge strane da me se poštuje i cijeni, da ne moram dok radim razmišljati što se događa iza mojih leđa. želim izbjeći tu situaciju", rekao je za RTL. 

Hoće li Zlatko Dalić nakon povijesnog uspjeha ostati na klupi reprezentacije?

Rezultati
Hoće!: 789 odgovora
Neće!: 429 odgovora
  • Hoće!:

    65% (789)

  • Neće!:

    35% (429)

Vrati se na glasanje

Kao Dalićev protivnik spominjao se Zdravko Mamić. On sad iz Međugorja, tvrdi da je to laž i moli da Dalić ostane izbornik. Zamjera mu ipak što se nakon Rusije nije zahvalio HNS-u. 

"Kada se spominje ta Amerika, to nije istina, bili su svi članovi izvršnog odbora pa neka netko kaže, ako je istina to što se govori", Ante Kulušić, dopredsjednik HNS-a

Dalić s HNS-om ima ugovor još dvije godine. Da treba ostati ne dvoje ni ostali hrvatski sportaši.

"Bilo bi mi krivo da poslije ovakvog uspjeha ode, kao i svakom navijaču, ali on najbolje zna što želi i što hoće", komentira Igor Vori, bivši hrvatski rukometni reprezentativac. 

Uz aktualnog izbornika je i bivši nogometni reprezentativac Robert Jarni. 

"Čovjek je pokazao što zna, šta može, doveo do finala.."

 

Nkon Zagreba i Varaždina, izborniku Daliću se sutra u Livnu sprema još jedan doček. Možda mu nakon toga, bude sve jasnije. I ako ode ili ostane - on je najuspješniji hrvatski trener u povijesti. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!