Sport / Svjetsko prvenstvo 2018

'NISAM GA RUŠIO'

Oglasio se Mamić: 'Kako bi Dalić bio izbornik da sam ja bio protiv?'

Oglasio se Mamić: 'Kako bi Dalić bio izbornik da sam ja bio protiv?'
Ivica Galovic/PIXSELL

Ovaj rezultat Hrvatske produžio mi je život! Bio sam beskrajno sretan, rekao je Mamić o uspjehu Vatrenih na SP-u

Izbornik Zlatko Dalić rekao je da ne može ništa reći protiv Davora Šukera, ali isto ne vrijedi za ljude oko njega. Dalić je rekao kako je bilo pokušaja da ga se smijeni, a da ga HNS nije zaštitio.

Zdravko Mamić je za Sportske novosti komentirao te navode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kad je došlo do smjene Čačića, pa valjda vam je jasno da se tada pitalo i mene koga bih za izbornika. Budimo realni, kako bi Dalić bio izbornik da sam ja bio protiv? Nadalje, pitajte izbornika jesam li ja bio taj koji je preokrenuo čitav Izvršni odbor kazavši im da Ladić ide u SAD? Kad već propitkujte, to sam izravno dogovorio s izbornikom. Kao što je izbornik sa Zoranom Mamićem dogovorio da analitičar iz njegova kluba bude u stožeru. Mislim da je to najbolji odgovor na vaše pitanje".

>> Dalić za RTL: 'Želim čistu situaciju, da znam da me netko opet neće ići smjenjivati' 

"Dalićeva komunikacija bila je najbolja dosad, nijedan izbornik Hrvatske u povijesti nije imao tako dobru komunikaciju. Žao mi je da u ovim trenucima, kad je sve lijepo i divno, daje povoda onima koji žele srušiti njega i hrvatsku reprezentaciju da dođu do riječi. Ne vidim uopće smisla u ovoj priči oko Dalića jer ne postoji nijedan čovjek na kugli zemaljskoj koji će nešto kazati protiv njega. Lako se sada kititi Dalićevim perjem, ali netko ga je postavio za izbornika i dao mu priliku. Davor Šuker i Izvršni odbor HNS-a jednoglasno su ga postavili za izbornika! To mi fali, ta zahvala Dalića Izvršnom odboru i Šukeru. Jer to je neodvojivo. Ti štosevi da je Šuker bio za Dalića, a članovi IO-a protiv, to su laži. Konačno, ja kao bivši suradnik ljudi u hrvatskom nogometu također sam bio za Dalića".

>> 'Idealan je trenutak da odem, ali imam li pravo sada iznevjeriti narod'

A evo kako je doživio uspjeh Vatrenih.

"Ovaj rezultat Hrvatske produžio mi je život! Bio sam beskrajno sretan, bila je to najveća promocija reprezentacije, nogometa, igrača, izbornika Dalića i države. Bilo mi je to u sportskom smislu najljepše u životu. Od sveg srca čestitam igračima i Zlatku Daliću na povijesnom uspjehu. Oni su zaslužni, oni su kruna onoga što su svi nogometni djelatnici, ako hoćete i ja, radili da bi se to dogodilo. Ne treba se sad bacati kamenje i odvajati Dalića i igrače nasuprot HNS-u. Kako bi se ovo sve ostvarilo u nogometu da nije bilo vrijednih sportskih radnika? A sad se svi žele ukrcati u taj pobjednički vlak. A velika većina njih bili su protiv reprezentacije i HNS-a. Svi oni sada pametuju, a HNS ne valja. Ili Dinamo... Pa ako je 14 igrača iz ove generacije igralo u Dinamu, pa valjda se u Maksimiru nešto radilo svih tih godina! Čemu razdor, uživajmo u ovom zajedništvu koje je postignuto i nadograđujmo ga".

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!