Sport / Svjetsko prvenstvo 2018

HRVATSKA NA VALU OPTIMIZMA

Vatreni su poslali poruke političarima, no hoće li se stvarno nešto promijeniti?

Dejan Lovren je putem RTL-a političarima poslao jasnu poruku - radom i poštenjem može se doći do velikih stvari

Idilični trenuci kakve zemlja ne pamti polako istječu, iako nogometaši pokušavaju naglasiti da bi se s ovakvim optimizmom trebalo nastaviti pod svaku cijenu.  I dok većina neodređeno poruke upućuje cijeloj zemlji - Dejan Lovren je putem RTL-a političarima poslao jasnu poruku - radom i poštenjem može se doći do velikih stvari. 

Dok se slavlje iz Zagreba proširilo Hrvatskom, na Markovom trgu – muk. Saborski zastupnici na dvomjesečnom su odmoru, a premijer je primio alkare, ali i okupio uži kabinet uoči sutrašnje sjednice Vlade. Pa dok ministri poručuju:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kako Hrvatska od svega ovoga može profitirati? Ja prije svega mislim da nam optimizma definitivno treba. Ovo što su nam donijeli naši Vatreni pokazuje da Hrvatska se može ujediniti i možemo zapravo ići u istom smjeru svi zajedno", kazo je potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić.

"Mislim da bi mogli, trebali, morali, mislim da se neke stvari vide već sada, i ove neke poruke koje čujemo ne samo od nogometaša, nego bilo i puls naroda", kazao je ministar financija Zdravko Marić.

Neke od tih poruka Vatreni su poslali upravo političarima:

"Ovo političko društvo, oni trebaju shvatiti najveću poruku iz ovog. Moramo nešto definitivno iz ovoga naučiti svi zajedno, kao društvo, da se može kroz rad, poštenje doći do velikih stvari", rekao je Dejan Lovren.

"Nadam se da to neće ostati samo na ovome nego da će se Hrvatska na svim poljima probuditi kao što je bila budna ovih mjesec i pol dana", kazao je Luka Modrić.

I dok su neki političari nogometnu bajku već pretvorili u stvarnost, pa i postali izbirljivi:

"Ne smijemo si sad dozvoliti jedan propust, da nam u Hrvatsku uđu sve i svake investicije... i usudit ću se reći jednim pomnim odabirom investitora siguran sam da 10-ak, 15-ak tisuća radnih mjesta u slijedećih nekoliko godina možemo otvoriti, koja u neto plaći iznose negdje između 7 i 15 tisuća kuna", kazao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Potpredsjednik Vlade dosta je realniji:

"Shvatiti da ovo što radimo ne radimo za danas nego radimo za idućih pet, deset ili 15 godina", kazao je Tolušić.

Puno ranije očekuje se porezna reforma koja se još brusi, a pod nogometnom euforijom, ministar financija najavljuje:

"Ja vjerujem da ćete biti svi pozitivno iznenađeni".

Upitan o dodatnom rasterećenju plaća, ministar odgovara: "I to se razmatra, i to se razmatra".

Val optimizma praćen realnim pomacima u životu građana može samo narasti. Bez toga će se uskoro rasuti i ostati lijepa i povijesna, ali samo - uspomena.  

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!