Sport / Svjetsko prvenstvo 2018

CIJELO VRIJEME BIO UZ NJIH

Primarijus Bahtijarević za RTL otkrio nepoznate detalje o 52 dana s Vatrenima

Bahtijarević nikad, kaže, nekomu od 54 godine ne bi preporučio ono što je on radio tijekom dočeka reprezentacije

Poseban doček nakon povratka iz Rusije imao je i liječnik reprezentacije. Primarijusa Zorana Bahtijarevića njegova je ekipa u bolnici iznenadila u operacijskoj dvorani gdje su mu i zapjevali. On je za RTL otkrio dosad nepoznate detalje o 52 nezaboravna dana s Vatrenima.

"Ja sam se zapravo zadržao na telefonu i onda je netko dotrčao i rekao 'doktor Bahtijarević molim vas hitno u salu' i ja sam potrčao prema sali i kad sam ušao unutra su zapjevali: Nije u šoldima sve, neka te tu kraj mene . Predivno. Evo, sad gubim glas", ispričao nam je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prepun masnica, ali presretan. Zoran Bahtijarević nikad, kaže, nekomu od 54 godine, koliko i sam ima, ne bi preporučio ono što je on radio tijekom dočeka reprezentacije. Ali, emocije su ga slomile. Plakao je, kaže, od Plesa do Lisinskog. 

"Pogledajte mi ruke, od vješanja po ogradi, od padanja".

Ponosan je, kaže, što nijednu utakmicu nisu slagali liječnici nego izbornik jer su zajedno sa fizioterapeutima i kondicijskim trenerom uspjeli sve vatrene držati zdravima. Najzaslužniji su, kaže, ipak sami igrači. Njihova želja bila je jača od svega. 

"Evo ja se sada ježim, svaki puta prije utakmice Luka Modrić je rekao da to radimo za onaj narod koji nas čeka i koji nas gleda. I oni su to stvarno radili za narod".

Pa su tako nastupali i s ozljedama i nakon visokih temperatura. Ivan Rakitić noć prije polufinala imao je temperaturu 39.5. 

"Gro plan pokaže Rakitićevo blijedo lice sa podočnjacima, a ja pomislim: Bože, što sam učinio. A onda on odigra jednu od najboljih utakmica u životu".

U 52 dana koliko su proveli zajedno, Bahtijarević tvrdi, nije bilo nijedne trzavice. 

"Od onog toplog spadala Vrsaljka do Lovrena koji je uvijek spreman za šalu, do Mandže, iza čijeg namrgođenog lica se krije najtoplije srce na svijetu".

 A takvo srce, tvrdi, ima i izbornik Dalić. 

"On je dobrog i mekog srca, ali samo budala, a neki su to i osjetili, može njegov dobar odgoj, njegovu pristojnost, njegovu mirnoću zamijeniti za slabost":

Dojmovi se još dugo neće slegnuti, ali raditi se mora. A poseban je gušt vidjeti smiješak na licima malenih pacijenta u Klaićevoj kad se fotografiraju sa srebrom oko vrata. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!