Sport / Svjetsko prvenstvo 2018

MILIJUNI EURA

Srebro na SP-u: Evo koliko će pripasti Vatrenima, a koliko HNS-u

Srebro na SP-u: Evo koliko će pripasti Vatrenima, a koliko HNS-u
Igor Kralj/PIXSELL

Savezu će od toga pripasti čistih 13,3 milijuna eura, a igračima i stručnom stožeru 10,64 milijuna eura

Hrvatski reprezentativci osvajanjem srebra na Svjetskog nogometnom prvenstvu zaradili su po cjeniku FIFA-e 28 milijuna dolara, što je oko 24 milijuna eura, piše Jutarnji list.

Savezu će od toga pripasti čistih 13,3 milijuna eura, a igračima i stručnom stožeru 10,64 milijuna eura, po, doduše, još neslužbenoj informaciji o raspodjeli kolača. Sve što je zarađeno do plasmana u četvrtfinale dijeli se u omjeru 60:40 za HNS, što je 16 milijuna dolara, odnosno 13,6 milijuna eura, a dodatnih 12 milijuna dolara za pobjede nad Rusijom i Engleskom dijeli se po pola Savezu i reprezentaciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Taj će novac doći na račun HNS-a od FIFA-e vjerojatno u studenom, kako je najavljeno, a on će potom 10,64 milijuna eura uplatiti na račune igrača, trenera i ostalih u stožeru, pritom nogometašima ide 80 posto. Koliko kome točno, sami će regulirati.

No na transakcije koje će HNS obaviti na račune igrača plaća se porez, tako je tih nešto više od deset i pol milijuna eura bruto iznos iz kojeg ispada 6,4 milijuna eura neto.  Ili tu negdje, eksperti za poreze već će preciznije izračunati, ovo su okvirne cifre.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!