Sport / Svjetsko prvenstvo 2018

ČUVA JE ZA SREĆU

Policajac koji je Daliću poklonio kapu: 'Za malog čovjeka to toliko znači'

U tom trenutku, kaže, sjetio se Ćire i '98. i nije uopće razmišljao da je to službena odora

Sjećate li se kape francuskog policajca koju je Ćiro Blažević nosio slaveći brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj '98.? 

Ćiro ju je dobio od jednog zapovjednika koji ga je zamolio da je nosi. S njom je ponosno slavio broncu u Francuskoj. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I Zlatko Dalić čuva jednu kapu u hotelu. Policajac iz Opatije darovao mu ju je prije prvenstva s uputom da je čuva do finala.

"Kad smo došli mi u Opatiju, u hotel Milenij, policajac koji je bio u osiguranju mi je dao kapu i rekao: Ovo ti je poklon za polufinale i finale, kad je imao Ćiro u Francuskoj, imaš ti tu. Od hrvatskog policajca. Evo ja sam to danas obznanio. Kad se vratimo kući, pozivam tog čovjeka da dođe, dobit će od mene na poklon dres jer je tada vjerovao u nas, u reprezentaciju. I svaka mu čast. I to je za mene sad jako važna stvar", otkrio je u četvrtak Dalić.

Posebno emotivno ove riječi slušao je Josip Ribarić, riječki policajac koji taj trenutak nikad neće zaboraviti. 

"Ja sam u jednom trenutku skinuo kapu, otvorio njemu s jednom rukom sako i pod ruku gurnuo tu famoznu kapu", prisjeća se policajac PU primorsko-goranske Josip Ribarić. 

U tom trenutku, kaže, sjetio se Ćire i '98. i nije uopće razmišljao da je to službena odora. 

"Jednostavno mi je došlo samo to, to je bio taj trenutak, odlučio sam i nije mi žao. Za malog čovjeka to može toliko značiti. Za mene sad, za moju postaju u kojoj radim, za moju obitelj. Svi su mi dali podršku i evo jednostavno svi smo još pod dojmom", kaže Ribarić.

Pod dojmom Vatrenih je i cijela policija.

U znak podrške, jutros potpuno drugačija prisega policajaca. Pod rotirkama su prvo na binu dovedeni Zaprešić boysi. Navijačka atmosfera brzo je ponijela mlade policajce, ali i samog ministra. A na kraju su svi poslali zajedničku poruku:  

"Sretno Vatreni!!!".

U ponedjeljak u 13 sati budite uz RTL kada ćemo UŽIVO prenositi spektakularni doček hrvatskih šampiona u Zagrebu. Cijela Hrvatska bit će na Trgu bana Jelačića, a naši reporteri pratit će svaki trenutak dočeka, od vožnje reprezentativaca u otvorenim autobusima kroz glavni grad do dolaska na Trg gdje ih dočekati tisuće navijača uz pjesme Zaprešić Boysa i Mladena Grdovića. Emisiju će voditi Ana Brdarić Boljat i Ivan Vrdoljak koji će s RTL-ovim sportskim urednicima Markom Vargekom i Filipom Brkićem razgovarati o povijesnom uspjehu hrvatskog nogometa. Emisiju uređuju Borna Keserović i Antonio Vuksanović. Gosti emisije će biti Nikola Jurčević, Marko Naletilić i Ankica Mamić.​

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!