Sport / Svjetsko prvenstvo 2018

veliki zlatko

Dalićev intervju za RTL pratili i oduševljeni navijači, hrvatski izbornik poručio: 'Naš posao nije gotov!'

'Ne znam tko ima pravo braniti reprezentaciji da igra u Splitu. Reprezentacija nije moja, Šukerova, ona je hrvatska!'

Gost RTL Danas specijala bio je izbornik Hrvatske Zlatko Dalić. S njim je razgovarao Marko Vargek.

Je li sjelo da ste u finalu?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nismo još svjesni da je Hrvatska u finalu, da je Hrvatska među dvije najbolje momčadi u svijetu, ali valjda će to doći malo kasnije. Pred nama je još jedna utakmica, moramo zaboraviti ovo što je bilo jučer, malo smo proslavili i okrenut se finalu. Ja stalno govorim - nismo mu došli ovdje samo zbog ovoga, imamo mi još posla, pred nama je finale. 

Je li vas, što vi znate reći, prebacilo?

Nije mene prebacilo i neće me nikada prebaciti i ja znam što je moj cilj. Puno toga sam prošao. Mi moramo biti mirni i staloženi. Znam da je euforija i veliko veselje, ali naš posao nije gotov. Moramo biti spremni za Francusku a onda ćemo se prepustiti veselju.

Drama prije utakmice?

Rebić je ujutro rekao da ne može igrati, Rakitić je imao temperaturu dva dana, Vrsaljko, Subašić... Ali, klako se utakmica bližila svi su rekli da mogu. Nitko nije htio vani, svi su govorili - nemoj mene, nemoj mene, ja mogu. Zato sam rekao da nisu normalni.

Što ste rekli na poluvremenu?

Bili smo mirni. Rekao sam, dečki, moramo nastaviti igrati nogomet. Moramo biti pametni, imati kontrolu utakmice i tako je bilo. Nakon gola smo se mi otvorili.

Samo jedna rećenica prije utakmice?

Rekao sam - dečki uživajte u nogometu.

Što je trebalo ovim igračima, pažnje, malo više podrške?

Ja ne mogu učiti njih igrati nogomet. Oni to najbolje rade. Moja stvar je da napravimo taktiku, dobru atmosferu. Malo su bili skeptici na početku, ključ je bila Nigerija. Sad su oni jači od mene, sada oni mene guraju, ne ja njih.

Francuska?

Ključno je da se mi odmorimo i da svi budemo zdravi. Naša najteža utakmica, protivnik koji ima strašno dobru kontru, tranziciju igre. To moramo spriječiti.

Uvjeti u kojima je nogomet? Nemamo stadion na kojem igrati?

Čudo je da je ovako mala zemlja u finalu, a kada mi znamo kakve igrače imamo, onda nije čudo. Ali, ako pogledamo gdje radimo, na infrastrukturu onda je čudo.

Split?

Namjerno sam gledao što se događalo u Splitu. Ne znam tko ima pravo braniti reprezentaciji da igra u Splitu. Reprezentacija nije moja, Šukerova, ona je hrvatska! Jedva čekam da repka ide u Split.

Utakmica s Peruom i kritike glavnih igrača?

Onda su se javili razni pametnjakovići da kako ja mogu njih kritizirati. Pa ja sam rekao ono što nije dobro. Ako hoćemo uspjeh, onda to moramo ispraviti!

Imatre i vi kapu jednog hrvatskog policajca?

Kada smo mi došli u Opatiju u hotel, jedan policajac mi je dao kapu. Pozivam tog čovjeka da se vidimo kad se vratimo, lijepa gesta.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!