Sport / Svjetsko prvenstvo 2018

NEW YORK TIMES

Mnogi su zaplakali nakon teksta u najvećim svjetskim novinama: 'Tijela su im otkazivala, a oni su se borili'

Mnogi su zaplakali nakon teksta u najvećim svjetskim novinama: 'Tijela su im otkazivala, a oni su se borili'
Igor Kralj/PIXSELL

Mnogima je diljem svijeta novinar Rory Smith izazvao trnce svojim superlativnim rečenicama dok je slikovito opisivao posljednje minute utakmice

Ugledni, renomirani i najveći medij na svijetu - New York Times - objavio je na svojim stranicama predivnu reportažu o povijesnoj polufinalnoj utakmici između Hrvatske i Engleske (2:1).

Mnogima je diljem svijeta novinar Rory Smith izazvao trnce svojim superlativnim rečenicama dok je slikovito opisivao posljednje minute utakmice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

“Njihove su noge prestale raditi prije kraja. Njihovi mišići su bili bolni, njihova pluća su ispustila zrak, njihova tijela su se slomila, ali Hrvati su prešli svoj limit. Opet su potrošili sav adrenalin i otišli u “crveno”.

Pa ipak, dok su im pokreti bili sve teži, tetive sve stegnutije i dok su hvatali dah i izgledali da jednostavno više ne mogu, nisu posustajali, nastavili su svoj lov te su i dalje trčali. Pokraj Engleske, u finale Svjetskog prvenstva, u povijest.

Kad je sudac označio kraj, popadali su po travnjaku pod težinom ne samo zbog neviđenog fizičkog napora i truda koji su uložili, nego i pod težinom fantastičnog uspjeha koji su ostvarili.

Ostala je još samo jedna velesila. Brazil, Njemačka, Argentina i Španjolska su odavno ispale. Ostala je Hrvatska, nacija od četiri milijuna ljudi. Između njih i najfascinantnijeg naslova Svjetskog prvaka stoji samo Francuska.

Ostatak teksta iz New York Timesa možete pročitati OVDJE

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!