Sport / Svjetsko prvenstvo 2018

tragičar postao heroj

'Gareth Southgate će biti najrespektiraniji čovjek u Engleskoj'

'Gareth Southgate će biti najrespektiraniji čovjek u Engleskoj'
AP Images

'Engleski navijači ipak nisu toliko razočarani zbog gubitka. Ponosni smo na naše igrače i veselimo se budućim natjecanjima i utakmicama'

"Engleski san je uništen", riječi su to kojima britanski mediji opisuju poraz Engleza od Hrvatske. Nogomet se, kako su prvotno ekstatični Englezi najavljivali, nije vratio svojoj kući.

"Hrvatska i njezini prekaljeni ratnici imaju prednost jer znaju se nositi s ovakvim velikim utakmicama. Treba im čestitati, iza njih su bile dvije teške utakmice i svejedno su ovako odigrali", kazao je nakon utakmice izbornik engleske reprezentacije Gareth Southgate.

>> ČUDO U RUSIJI SE DOGODILO Hrvatska je potpuno nadigrala Englesku, u finalu SP-a smo!

 

Naime, ovo polufinale za Southgatea bilo je jednako dramatično kao i polufinale Europskog nogometnog prvenstva 1996. godine kada je zaradio stigmu tragičara. Utakmica protiv Nijemaca te godine svela se na penale, a posljednji je izvodio Southgate. Uzeo je zalet, udario loptu, nadao se golu koji bi Englesku plasirao u finale, no Andreas Köpke je svojom obranom pomrsio račune Englezima, ali i njemu.

Unatoč tome, čini se kako Englezi njemu, ali i reprezentaciji nimalo ne zamjeraju. "Mislim da engleski navijači ipak nisu toliko razočarani zbog gubitka. Ponosni smo na naše igrače i veselimo se budućim natjecanjima i utakmicama", priča nam Englez Claude Umuhire pojašnjavajući današnju atmosferu koja vlada na otoku nakon utakmice.

>> 'To im je bila ogromna greška': Modrić otkrio što je motiviralo igrače da pobjede Englesku

 

"Gareth Southgate će biti najrespektiraniji čovjek u Engleskoj", ističe naš sugovornik,a njegove riječi potvrđuju i natipis svjetskih medija koji navode kako su Englezi pronašli heroja u "tragičaru" Southgateu.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!