Sport / Svjetsko prvenstvo 2018

Govori moćnika

Putin i Infantino otvorili Mundijal: 'Ovaj grandiozan događaj nas sve ujedinjuje'

Putin i Infantino otvorili Mundijal: 'Ovaj grandiozan događaj nas sve ujedinjuje'
AP Images

Predsjednik Ruske Federacije te prvi čovjek FIFA-e obratili su se Lužnikinju i gledateljima širom svijeta uoči prve utakmice Mundijala

Uoči prve utakmice 21. Svjetskog nogometnog prvenstva između Rusije i Saudijske Arabije na stadionu Lužniki u Moskvi održana je i kratka 15-minutna svečanost otvaranja tijekom koje je u glazbenom dijelu nastupio britanski pjevač Robbie Williams s ruskom opernom pjevačicom Aidom Garifulinom, članicom Bečke državne opere, dok su pozdravne govore održali ruski predsjednik Vladimir Putin i predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Williams je podignuo atmosferu na stadionu izvevši svoje hitove "Let Me Entertain You" i "Rock DJ", dok mu se Garifulina pridružila u izvedbi pjesme "Angels".

"Ovaj grandiozan događaj se prvi put održava u Rusiji i iskreno se veselimo tome. Mi stvarno volimo nogomet, to je bila ljubav na prvi pogled još od prve utakmice u našoj zemlji. Spremni smo i učinit ćemo sve kako bi se navijači iz svih krajeva svijeta mogli uključiti u veličanstvenu atmosferu ovog praznika sporta. Gdje god živjeli i kakve su nam tradicije, ujedinjuje nas ljubav prema nogometu", rekao je Putin na otvaranju. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!