Sport / SP Rukomet 2019

nedostajalo je motiva

Horvat: 'Da je utakmica sa Švedskom imala veći značaj, drukčije bismo joj pristupili'

Osim navijača, rukometaše je danas u zračnoj luci dočekala i ekipa RTL Televizije

Hrvatski rukometaši danas su se vratili sa Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj. Unatoč 'tek' 6. osvojenom mjestu, reprezentativce je u 'Franji Tuđmanu' s pljeskom dočekala nekolicina navijača, a igrači su se kratko podružili s njima i podijelili im nekoliko autograma. 

Osim navijača, rukometaše je dočekala i ekipa RTL-a, a naša Maja Oštro Flis je između ostalih, porazgovarala i s najiskusnijim reprezentativcem Zlatkom Horvatom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Mislim da možemo biti zadovoljni s našom igrom tijekom cijelog prvenstva. Taj rezultat nije nagrada kakvu smo očekivali, a očekivali smo ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva. Imali smo jedno loše poluvrijeme koje nas je izbacilo iz te utrke. Sve ostalo je bilo dobro, dobar turnir smo odigrali, mali žal ostaje, ali šta je tu je", rekao je Horvat. 

Što se tiče utakmice sa Švedskom, Horvat priznaje da nije bilo pravog motiva. 

"To je takva utakmica, bez nekog rezultatskog značaja. Naravno da se želiš oprostit s pobjedom, ali eto nismo uspjeli skupit snage da pariramo Šveđanima, ali to nije realna naša slika. Da je bila drukčija utakmica, drukčije bismo joj mi i pristupili."

Posebne pohvale Zlaja ima za najmlađe reprezentativce. 

"Naravno, za hrvatski rukomet je odlično da su mladi igrači iskočili na tako velikoj sceni. Čestitam im na sjajno odrađenom turniru, i to je veliki zalog za budućnost." 

Stevanović se oprostio, a skori odlazak najavio je i izbornik Červar, no Horvat nije previše želio komentirati te odluke. 

"To su njihove odluke, tako to oni vide. Naravno da će nam Stivi nedostajati, iako je i sam rekao da će uskočiti ako će trebati, to je dobro znati."

Već za tri mjeseca slijede kvalifikacije za Euro - Hrvatska će put Beograda gdje će igrati sa Srbijom

"Da, tako je to s nama. Sad nam već slijede klupske obaveze i za dva mjeseca već prva utakmica s reprezentacijom. Bit će to teška utakmica, no prvo se sad trebamo odmoriti, bit će vremena."

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci."

Izdvojeno

 • Marijana Batinić
  Na otoku sreće Marijana Batinić objavila predivnu fotografiju okupana suncem 'Duša mi je more'

  RTL-ova voditeljica oduševila je pratitelje na društvenim mrežama novom fotografijom

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!