Sport / SP Rukomet 2019

Idemo dalje!

Dobro je, ali mora još bolje

Dobro je, ali mora još bolje
Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Hrvatska je SP otvorila pobjedom, baš kako je i priželjkivala

Hrvatska pobjedom protiv Islanda otvorila SP u rukometu! Fotogalerija

Dobro je. Možemo izdahnuti. Drame nema. Uzeli smo prva dva boda i skinuli tu tešku tonu tereta prve utakmice.

Jesmo li saznali gdje smo? I jesmo i nismo jer, realno, Islanđani nisu svjetska krema da bi bili najrelevantniji pokazatelj, ali imamo zalog za optimizam do Španjolske. Nije bilo top, normalno da nije niti smo očekivali nakon svega, no za prvi nastup možemo razvući lagani smiješak.

Da smo trebali preskočiti dramu, jesmo makar se iz toga nekad rode stvari koje ne bi da je bilo +10. Nismo izgubili glavu u završnici kada se nametalo da bismo mogli, a na kraju će netko iz rezultata zaključiti da nije bilo problema, iako...

Što smo vidjeli? U prvom planu pravog Luku Stepančića koji je iz svog topa ispalio osam projektila. Takvog ga trebamo do kraja, ne opet tek za tri utakmice. Znamo da može, ali muči ga kontinuitet i kad to svlada, onda ćemo biti na konju. On najviše.

Može samo prema boljem

Ako je tko sumnjao u Marina Šegu, bio je u krivu. Zašto je zanemarivan dosad, pitanje je koje bi odgovorni rado izbjegli jer je pokazao da je morao biti tu. Ne samo sad. Uostalom, tko je od naših vratara išao u prvaka Europe. Samo... Ista stvar kao i sa Stepančićem, trebamo ga takvog odmah od sljedeće utakmice ne preskačući ih.

Statistika kaže da su oni ti koji su slomili Island, ali da nije bilo Duvnjakove obrane na prednjem u 5-1 u posljednjih deset minuta kada protivnici nisu znali što bi i kako, možda ne bismo sada ovako pisali. Zato je kapetan, zato je najbolji, zato ga toliko trebamo. 

Cindrić je, pak, toliko dobar da više nemamo što novo dodati. Prolazi čuvare kao čunjeve, radi višak, vidi sve, pa još stigne zabiti šest komada i izvikati se na Musu da izađe na Palmarssona. Još kad se Mandić oslobodi u obrani kao u Zagrebu, a Štrlek razigra, može ići samo prema boljem.

Dobili smo iako je Lino možda pogriješio u nekim stvarima. Vađenje Šege kada nije bilo razloga ili 7 na 6 kada za to nije bilo potrebe, ali, srećom, kazna nas je zaobišla. Kada se riješimo i crnih rupa i još stešemo obranu s manje odbojke, Koln možda neće biti tako daleko. 

Ali, idemo polako.

''Propustili ste utakmicu? Sve snimke utakmica možete besplatno pogledati u RTLplay digitalnoj videoteci"

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • 'Opasni izazov' izvukao najveće frustracije iz kandidata: Zašto ženama toliko smetaju prljave čarape?
  SUPERPAR 'Opasni izazov' izvukao najveće frustracije iz kandidata: Zašto ženama toliko smetaju prljave čarape?

  Tko je „magistar isprika“ i zašto će se Matea i Zvonimir neugodno iznenaditi na eliminacijama doznajte večeras od 21 sat na RTL-u u showu „Superpar“

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vrijeme je za rukomet!

  Reci što misliš!