Sport / Rukomet

povratnik u reprezentaciju

Ivić uoči Italije: 'Teška je godina iza mene, hvala izborniku i igračima na podršci koju su mi pružili'

Reprezentativni vratar Filip Ivić za RTL je najavio večerašnju utakmicu Hrvatske i Italije u porečkoj Žatici

Reprezentativni vratar Filip Ivić dan nakon utakmice s Crnom Gorom prokomentirao je formu Hrvatske u završnoj fazi priprema i otkrio svoja očekivanja uoči druge provjere s Talijanima. 

Prije komentara o samoj utakmici, u kojoj je usput rečeno, bio jedini reprezentativac koji nije ulazio u igru, Filip je pohvalio navijače za ambijent koji su stvorili u porečkoj Žatici

"Prije svega želim pohvaliti jučerašnju atmosferu u Poreču. Dvorana je bila puna, a navijanje odlično i pobjeda protiv Crne Gore je bila upravo ono što nam sada treba. Najvažnije je da samo odigrali dobro i u obrani i u napadu te da smo svi zdravi. Danas imamo drugu prijateljsku utakmicu protiv Italije. Mislim da će svi dobiti priliku, a onda je svi moramo iskoristiti i pokazati izborniku da zaslužujemo ići na Svjetsko prvenstvo."

Izbornik je tražio motiviranost, borbu i angažman od mlađih igrača. Zamjerke za one najmlađe nije imao ni naš Ivić. 

"Kad igraš za reprezentaciju, ne treba te nitko motivirati. Igraš za svoju zemlju i narod, mislim da je to jučer bilo na nivou i da će isto tako biti i danas." 

Unatoč visokoj pobjedi nad Crnogorcima, i Ivić smatra kako još uvijek ima mjesta za napredak. 

"Uvijek se traži agresivnost u obrani i laki golovi iz kontre i polukontre. Možda će neki igrači koji su više igrali u klubovima danas dobiti manju minutažu, a oni koji su igrali manje u klubovima veću. Također, veća prlika večeras sigurno očekuje i mlađe članove reprezentacije" 

Prošli EURO na domaćem terenu Ivić je propustio, stoga je jasno kako će on na ovom natjecanju biti među motiviranijim igračima. 

"Da, nažalost prošle sam godine imao dosta problema s ozljedama, dvije teške operacije. Teška je godina iza mene, ali zahvalan sam izborniku i stručnom stožeru na podršci i na prilici koju sam iznova dobio. Zaista sam ponosan i dati ću sve od sebe da pokažem da vrijedim." 

Iako uz Španjolce slovimo za jedne od favorita grupe, Ivić je, kao i cijela reprezentacija, maksimalno oprezan u najavama. 

"Teška je grupa u kojoj se nalazimo. Danas svi igraju rukomet i svima je želja otići na Olimpijske igre, pa je tako i nama to prvi cilj, ali prvo ćemo se koncentrirati na prvu utakmicu protiv Islanda, bitno je dobro otvoriti turnir i onda sve ide lakše."

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana je objavila novi video
  NOVI VIDEO Hana Rodić otvorila dušu: 'U osnovnoj školi bila sam najveći luzer, a u srednjoj buntovnica'

  Hana je u novom videu otkrila brojne detalje o sebi i svojoj vezi s Goranom

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici RTL Sportske vijesti!

  Reci što misliš!