Sport / Rukomet

Iz prvaka u prvaka

Saračevićev prvi izazov u ženskom rukometu: Preuzet će Podravku

Saračevićev prvi izazov u ženskom rukometu: Preuzet će Podravku
RTL Danas

'Rukomet je, ljudi, rukomet, nema tu neke filozofije', odgovorio je Saračević novinarima na pitanje o ulasku u ženski rukomet

Rukometni klub Podravka predstavio je novog trenera. Riječ je o Zlatku Saračeviću, koji je u drugom dijelu netom završene klupske sezone vodio najbolji muški klub u Hrvatskoj PPD Zagreb. Naslijedit će Snježanu Petiku na klupi koprivničkog kluba.

Iz prvaka u prvaka

Podravka će biti prvi Saračevićev ženski klub, nakon što je iz Zagreba otišao jer je Uprava načelno dogovorila Linu Červara za iduću sezonu.

"U Koprivnicu dolazim iz prvaka Hrvatske u prvaka Hrvatske. Znam kamo dolazim. Ovo je već drugi klub u koji dolazim, a da je bivši prvak Europe. Kad uđeš ovdje, pa se vide svi silni pehari, divne slike, sjetim se onoga što smo svi gledali kad je pod vodstvo mog trenera Šojke (Šojat, op.a.) osvojena Liga prvakinja: dolaziš u klub s velikom tradicijom", emotivno je ispričao na predstavljanju u koprivničkom klubu.

Dosad Saračević nije radio sa ženama, koliko je to probleme ili nije uopće problem?

"Ne vidim tu neki problem. Ima dosta trenera koji su napravili rezultate i u ženskom i u muškom rukometu. Čim sam dobio poziv od Podravke razgovarao sam sa Zdravkom Zovkom, Silvijom Ivandijom i s Irfanom Samilagićem, koji su radili i u muškim i u ženskim klubovima, i svi imaju dobra iskustva. Nadam se da ću ih imati i ja. Rukomet je, ljudi, rukomet, nema tu neke filozofije. Jedno je rad, drugo je odnos s igračima, odnos s klubom, s medijima i tu nema neke velike razlike", podvukao je novi trener Podravke.

Zdrava sredina

Zadovoljstvo dolaskom Sarača istaknuli su direktorica kluba Božica Palčić, član Nadzornog odbora i predstavnik sponzora Krunoslav Bešvir te sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović.

"Novi trener dolazi u zdravu sredinu, u dobro posloženi i organizirani sportski kolektiv i ovdje će imati maksimalnu podršku svih nas koji radimo u klubu. Osigurat ćemo mu najbolje uvjete koje možemo", kazala je Božica Palčić.

Saračević i momčad će se u novoj sezoni prvo morati uhvatiti u koštac s kvalifikacijama za Ligu prvakinja. Klub se kandidirao za domaćina turnira, a odluka i ždrijeb će biti donesi krajem ovog mjeseca. Kvalifikacijski turnir igrat će se od 7. do 9. rujna. Cilj je povratak Podravke na rukometnu kartu Europe, podvukli su čelnici kluba.

Spisak igračica za iduću sezonu čine vratarke Risović, Jukić i Ećimović, lijeva krila Holešova i Karlovčan, desna krila Zadravec i Turk, pivotmeni Debelić, Džono iPopović, vanjske Ihnjeva, Ježekova, Čigirinova, Milosavljević, Milošević, Franušić i Petika.

Mlade igračice Mrđen, Pavlović i Horvat ići će na posudu, a otišle su Kapitanović, Dežić, Toth, Krsnik i Vidak.

"Očekuje me krv, suze, znoj, rad, s ciljem da se odmaknemo stepenicu više. Jedan od razloga što sam odlučio doći ovdje je i to što sam osjetio da postoje velike ambicije. To je ono što i mene stalno vuče u sportu, jer želimo da budemo što bolji", istaknuo je Saračević.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!