Sport / Rukomet

Svjetske kvalifikacije

Rukometaši otputovali u Crnu Goru: 'Ne dolazimo braniti prednost, nego igrati i pobijediti'

Rukometaši otputovali u Crnu Goru: 'Ne dolazimo braniti prednost, nego igrati i pobijediti'
Davor Javorović/PIXSELL

Reprezentacija ima +13 iz Osijeka, stoga plasman u Dansku i Njemačku ne bi smio doći u pitanje

Hrvatske rukometaše sutra od 20 sati u Podgorici očekuje uzvratna utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. protiv Crne Gore. U prvom susretu u Osijeku izabranici Line Červara pobijedili su s visokih 32:19 (17:10).

U Podgoricu je doputovalo 18 hrvatskih rukometaša dok su u Zagrebu ostali Ivan Stevanović, Damir Bičanić i Ivan Slišković. Igrat će se u dvorani Verde, obzirom na to da se dvorana Morača renovira za potrebe košarkaške Eurolige u idućoj sezoni, gdje će igrati košarkaši Budućnosti. Propao je pokušaj prebacivanja utakmice u Nikšić, stoga će se ipak igrati u Podgorici.

"Došli smo u Podgoricu ne da branimo prednost, nego da igramo. Da pokušamo i na njihovom terenu pobijediti, znajući da će oni poduzeti sve da se rehabilitiraju za lošu predstavu u Hrvatskoj. Znamo da će utakmica biti teška i meni je važno kako ćemo se mi suprotstaviti njima. Tražim kontinuitet, u Osijeku je bila fantastična predstava, ali to treba potvrditi dobrom igrom. To je glavni cilj", rekao je izbornik Červar.

Svjetsko prvenstvo 2019. igra se u siječnju u Danskoj i Njemačkoj. Ključna je to stanica na putu do Olimpijskih igara u Tokiju 2020. Červar ističe da cijelo vrijeme vrši selekciju najboljih, naglašavajući da će ta natjecanja biti ključna za povratak hrvatskog rukometa na nekadašnje pozicije na postolju.

"Svi koji su bili u Osijeku, njih 21, dio su naše rukometne obitelji. I, naravno, polako ću dati i drugima šansu. Moramo imati široku klupu. Ako uvijek igra ista ekipa - to je neefikasno. Širimo krug reprezentacije, potragu za dobrim ljudima, s mentalnom jakošću, što je nama iznimno važno. Selekcija se vrši kontinuirano, reprezentacija nije zatvorena cjelina, nego je dostupna svima", zaključio je izbornik.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!