Sport / Rukomet

uvjeti ne zadovoljavaju

Ostaje li Split bez EP-a u rukometu? Predstavnici EHF-a obišli dvorane, rezultati stižu za dva tjedna

Još se ne znaju svi gradovi domaćini Europskog rukometnog prvenstva koje se u siječnju 2018. igra u Hrvatskoj. Danas su predstavnici Europske rukometne federacije pregledali Spaladium arenu, ali i alternativu - zadarski Višnjik

Spaladium arena u Splitu ili zadarski Višnjik – hrvatski rukometaši prvi dio prvenstva igrat će u jednoj od te dvije dvorane. 

Vezana vijest

Spaladium Arena domaćini jedne skupine EHF poslao zadnje upozorenje: Spaladium Arena mogla bi ostati bez Eura u rukometu iduće godine!

"Jedan od najljepših gradova u Dalmaciji, bolja atmosfera nego u Zadru, a i grad Split to treba", Dario, Split. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Zadrani misle drukčije. 

"U ovom trenutku smo vjerojatno objektivno spremniji tako nešto napraviti i ne krademo nikome ništa", Branko, Zadar. 

Ipak, o dvorani ne odlučuju građani već ovi ljudi – predstavnici Europske rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza. 

Jutros su obišli Spaladium arenu kako bi provjerili zadovoljava li sve stroge uvjete.  

"Dojam na samom početku je bio suzdržan, međutim, mi smo sa svojim pregovaračkim sposobnostima i uvjeravanjima došli do toga da smo se razišli s osmijehom i s velikim optimizmom", Andro Krstulović Opara (HDZ), saborski zastupnik.

Arena je iznutra jedna od najboljih dvorana u Hrvatskoj. Njeno ružnije lice je nikad zavšena istočna fasada. Predstavnicima EHF-a obećano je da se panoima i skelama prekriju nedovršeni zidovi i armatura, te saniraju otpadne vode.

Prve vijesti od Europske rukometne federacije možemo očekivati za 10 do 15 dana. Toliko će im naime trebati da satave svoje konačno mišljenje o stanju Spaladium arene.

Čak i kad bi Arena zadovoljila tehničke uvjete - veći je problem je što grad Split zbog pada proračuna za ovu godinu ne može rukometnom savezu uplatiti novac za organizaciju.

"Imamo podršku i same županije i središnjeg državnog ureda za sport, podrška je i Vlade i koliko čujem danas i ureda predsjednice, tako nadam se da ćemo iznaći nekakvo zajedničko rješenje", Ozren Bužančić, savjetnik splitskog gradonačelnika za sport.

A do tada zadarski Višnjik čeka kiks Splićana. Upravo u Zadar rukometni dužnosnici uputili su se nakon Splita. 

"Grad Zadar je dostavio rukometnom savezu sve one potrebne garancije, a sportski centar Višnjik se dokazao kao vrhunski organizator određenih sportskih događaja", Denis Karlović, direktor SC Višnjik.

Odluka o gradu koji će uz Zagreb, Varaždin i Poreč ugostiti rukometaše mora biti poznata najkasnije do ždrijeba skupina u lipnju.

Izdvojeno

 • Iva Runjanin
  WOW! FOTO - Iva iz 'Gospodina Savršenog' više ne izgleda ovako, prati trendove pa je i ona promijenila frizuru

  Na Instagramu je otkrila da je presretna zbog nove frizure

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!