Sport / Ostali sportovi

Oborena 3 državna i 4 osobna rekorda!

Hrvatska po prvi puta u povijesti ušla u TOP 13 svjetskih brzoklizača na 500 m

Hrvatska po prvi puta u povijesti ušla u TOP 13 svjetskih brzoklizača na 500 m
Vijesti.hr

Naše reprezentativce najjača konkurencija do sada potaknula je na postizanje najboljih hrvatskih uspjeha

 

Završno natjecanje Svjetskog kupa u Torinu obilježili su novi uspjesi hrvatskih reprezentativaca. Po prvi puta u povijesti hrvatskog brzoklizačkog sporta hrvatski predstavnik je osvojio 13. mjesto!

Ostvario je to naš senior Ivan Martinić u utrci na 500 m u konkurenciji s klizačima iz same svjetske elite: Kanade, Kine, Koreje, Nizozemske, Francuske, Kazahstana, Japana i Mađarske. Novim državnim rekordima Valentine Aščić i Martina Kolenca digli smo ovoga vikenda letvicu na višu razinu i pokazali ogromni napredak za hrvatsko brzo klizanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naše reprezentativce najjača konkurencija do sada potaknula je na postizanje najboljih hrvatskih uspjeha. U sportu prepunom adrenalina kojeg karakteriziraju eksplozivni start, osjećaj za dinamiku i vrtoglave brzine do 50 km/h, Hrvatska je ostvarila nove uspjehe - TOP 13 u konkurenciji među 58 najboljih svjetskih brzoklizača. Osim toga, rekorde su čak dva puta potvrdile i naše reprezentativke: Valentina Aščić, postavljanjem državnog rekorda na 500 m dva dana zaredom i Danijela Ivandić svojim osobnim rekordom na 1500 m koji je dva puta ovoga vikenda obarala.

Uz nastup ženske štafete, ove sezone po prvi puta nastupa i mix štafeta (dva ženska i dva muška člana) koja je osvojila  15. mjesto u ukupnom poretku od 18 ekipa.

Iduće natjecanje EYOF - "Zimski europski olimpijski festival mladih" održat će se u Sarajevu (11. 2.), a već početkom 3. mjeseca hrvatski brzoklizači nastupit će na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Sofiji.

S nestrpljenjem očekujemo daljnje sportske uspjehe naših predstavnika.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Armin Malikić i Andrea Andrassy
  ZVIJEZDE - LJETNI HIT Andrea Andrassy nakon čarobnog dueta s Arminom: 'Nisam se bojala komentara žirija, samo me bilo strah da ne uništim njegov nastup!'

  Andreino oduševljenje Arminovim glasom, karizmom i pokretima poznato je još od njegovog prvog nastupa, a u jučerašnjem polufinalu upravo su njih dvoje izazvali najviše oduševljenja zajedničkom izvedbom!

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!