Sport / Ostali sportovi

oštre riječi

Predsjednik Zvezde: 'Split je grad - slučaj. Jeste li pronašli odgovornog za kukasti križ na Poljudu?'

Predsjednik Zvezde: 'Split je grad - slučaj. Jeste li pronašli odgovornog za kukasti križ na Poljudu?'
Srdjan Ilic/PIXSELL

'Idiota ima na svim razinama, ali sam siguran da se ovakvo što nikad neće dogoditi u Beogradu', rekao je između ostalog predsjednik Zvezde

Nebojša Čović, predsjednik Sportskog društva Crvena zvezda, prozvao je napadače na vaterpoliste tog kluba šačicom idiota koji ruše sve ono što se teškom mukom gradilo, misleći pri tome na regionalnu ligu.

"Ovakvo što se zasigurno nije ni jednom dogodilo u Beogradu ili Srbiji. Igrači nisu dali nijedan povod za incident, a taj je napad bio organiziran. To je bio pokušaj linča. To ističem zato da hrvatsko pravosuđe ponovno ne bi izvodilo nekakve ekshibicije i drukčije tumačilo to teško krivično djelo", kazao je Čović. 

"Moram iskreno reći, nije to više onaj Split koji znamo iz nekog drugog vremena. Split je danas grad – slučaj. To je grad kojim upravljaju ekstremne navijačke grupe, odnosno Torcida. I navijačima Hajduka je očigledno to dopušteno. – Što je bio grijeh naših igrača? Pa što i ako su išli u trenirkama Crvene zvezde? Je li to u 21. stoljeću zabranjeno u Europskoj uniji? Zar su svi Srbi četnici? Što očekivati ako splitski gradonačelnik kaže da Srbi znaju gdje im je mjesto? Ako su to standardi nečeg što se zove Europska unija, a Hrvatska uvijek drži lekcije da se tamo nalazi... tako se ne ponaša."

"Idiota ima na raznim stranama, pa tako i kod nas, ali sam potpuno siguran da se ovako nešto nikada neće dogoditi u Beogradu. Ali, ponavljam, Split je grad – slučaj. Tamo crtaju kukasti križ na Poljudu! Jesu li našli počinitelje? Policija zna tko su jer se vrte na YouTubeu, ali se ništa nije dogodilo. Katkada se zapitam jesu li neki rođeni samo zato da mrze Srbe? Razumijem da su u Splitu frustrirani Dinamom, no neka to riješe u svojoj kući umjesto da imaju stalnu halucinaciju prema Crvenoj zvezdi", zaključio je Čović. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Matija Ričko
  ČESTITAMO! Matija iz 'Ljubav je na selu' za nekoliko dana postat će tata! 'Uzbuđen sam, stiže nam sin!'

  'Javila mi se dok se emisija emitirala na televiziji i počeli smo se dopisivati', otkrio je Matija kako je počela njihova priča

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!