Sport / Ostali sportovi

Incident na rivi

Oglasio se savez: 'Oštro osuđujemo nasilje, nadam se da ovo neće utjecati na odnose među klubovima'

Utakmica Crvene zvezde i Mornara odgođena je, a vaterpolisti srpskog kluba napustili su grad

Hrvatski vaterpolski savez, odnosno njegov izvršni direktor Perica Bukić oštro je osudio napada na vaterpoliste Crvene zvezde uoči utakmice regionalne lige između splitskog Mornara i srpskog kluba.

“Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza, te u svoje osobno ime, najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene Zvezde. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Regionalnoj vaterpolskoj ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo natjecanje nikada nismo imali nikakve izgrede, napade na sportaše ili njihov stožer. Uostalom, i ovaj napad se dogodio izvan ikakve moguće ovlasti tijela ovog natjecanja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru u gradu, daleko od sportskog borilišta i u slobodno vrijeme sportaša. 

Ono čemu se iskreno i duboko nadam je da ovaj izgred neće utjecati na dosad iznimno korektne odnose između svih sudionika Regionalne lige, svih klubova i saveza, kao i na sam projekt zajedničkog sportskog natjecanja koji se dosad pokazao vrlo uspješnim za sve njegove dionike.

S druge strane, ovo što se dogodilo nikako niti mi u vaterpolskoj zajednici ne smijemo podcijeniti, te i nas obvezuje napraviti sa svoje strane dodatan napor da se ovakvo što više nikad i nigdje ne ponovi” izjavio je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.

Utakmica regionalne vaterpolo lige Crvene zvezde i Mornara iz Splita službeno je odgođena zbog napada na vaterpoliste srpskog kluba u centru grada. Vaterpolisti i igrači Zvezde napustit će Split već popodne.

Oko 13.40 sati napala su ih petorica nepoznatih muškaraca dok su šetali Rivom. Dvojica su uspjela pobjeći, a jedan se spasio skokom u more. Iako je zadobio više udaraca, nije ozlijeđen i odbio je liječničku pomoć.

Izdvojeno

 • Marijana Batinić
  Na otoku sreće Marijana Batinić objavila predivnu fotografiju okupana suncem 'Duša mi je more'

  RTL-ova voditeljica oduševila je pratitelje na društvenim mrežama novom fotografijom

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici RTL Sportske vijesti!

  Reci što misliš!