Sport / Ostali sportovi

nezaustavljiva

Peti put zaredom europska prvakinja u bacanju diska: Sandra Perković ušla u povijest!

Peti put zaredom europska prvakinja u bacanju diska: Sandra Perković ušla u povijest!
AP Images

U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju osigurala još jedno zlato

Najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković (28) u subotu je na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu osvojila zlatnu medalju sa hicem od 67.62 metara, te je tako postala prva u povijesti, računajući i mušku i žensku konkurenciju, sa pet uzastopnih naslova europske prvakinje u istoj pojedinačnoj disciplini.

U prve četiri serije Sandra Perković nikako nije uspijevala pogoditi idealni hitac. Prvi pokušaj završio je u zaštitnoj mreži, potom je bacila 59.09 metara, pa 59.97 m. U četvrtoj seriji ponovno je disk završio u mreži, a onda je u petom pokušaju bacila 67.62 metara i time je osigurala još jedno zlato.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nijemica Nadine Mueller, koja je bila vodeća do pete serije, osvojila je srebro sa 63.00 metara, a njena sunarodnjakinja Shanice Craft (62.46 m) bila je brončana.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković čestitao Sandri Perković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku Sandri Perković u povodu osvajanja zlatne medalje u bacanju diska na Europskom atletskom prvenstvu u Berlinu.

"Bravo, draga Sandra! Srdačno čestitam na osvajanju pete uzastopne zlatne medalje na europskim prvenstvima", stoji u čestitci. Sretni i ponosni, ističe predsjednik Vlade, gledali smo Vas kako novom pobjedom potvrđujete svoje mjesto na samom vrhu europske i svjetske atletike. U ime Vlade i osobno još jednom Vam čestitam na fantastičnom uspjehu i želim Vam puno sjajnih pobjeda, poručio je Plenkivić.

Jandroković čestitao Sandri Perković 

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković čestitao je Sandri Perković na osvajanju zlatne medalje u bacanju diska na Europskom prvenstvu u atletici u Berlinu.

"Poštovana Sandra, ovim blistavim zlatnim odličjem, petom uzastopnom zlatnom medaljom na europskim prvenstvima ostvarili ste veličanstven uspjeh i upisali se u povijest", stoji u čestitci predsjednika Hrvatskoga sabora. "Od srca Vam čestitam na vrhunskom rezultatu, kojim ste ponovno pokazali neizmjernu sportsku darovitost, snagu i požrtvovnost te nepobjedivi duh atletičarke kojoj pripada europski i svjetski tron", istaknuo je Jandroković poželjevši Sandri Perković da i dalje nastavi niz sjajnih uspjeha na ponos cijele domovine.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!