Sport / Ostali sportovi

duž neretve

FOTO Ekipa Stablina pobjednici 21. neretvanskog Maratona lađa!

FOTO Ekipa Stablina pobjednici 21. neretvanskog Maratona lađa!
Ivo Cagalj/PIXSELL

Maraton duž Neretve, od 22 i pol kilometra, kako se procjenjuje, pratilo oko 40 tisuća ljudi

Pobjednici 21. neretvanskog Maratona lađa su ekipa Stablina, iz naselja u blizini Ploča, koji su put od 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča preveslali za dva sata i 14 minuta, druga je ekipa "Argo" iz Bjelovara, a treći su u cilj uveslali "Gusari" iz Komina.Na večerašnjoj svečanosti pobjednici će dobiti na dar prijelazni veliki Domogojev štit i mali štit u trajno vlasništvo.

Pobjednička ekipa Stablina ostvarila je rezultat od 2 sata i 14 minuta, što je jako blizu najboljega rezultata ostvarena na dosadašnjim maratonima, od dva sata i devet minuta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bjelovarski lađari, ekipa "Argo"a koji su na cilj stigli  kratko nakon pobjednika, su i jedina ekipa koja nije iz doline Neretve, a pobijedili su na maratonu. Prijelazni veliki Domogojev štit i mali štit u trajno vlasništvo pripali su im 2016. a na prošlogodišnjem jubilarnom - 20. Maratonu lađa - također su, kao i ove godine, osvojili drugo mjesto.

Završen ovogodišnji Maraton lađa, pobjednici su ekipa Stablina! Fotogalerija

Do sada najtrofejnija ekipa - kominski "Gusari" ovaj su put u cilj ušli treći. Maraton duž Neretve, od 22 i pol kilometra, kako se procjenjuje, pratilo oko 40 tisuća ljudi. 

Maraton lađa, 21. po redu, počeo je u subotu poslijepodne ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine označen start 26 posada. U svakoj od posada je deset veslača, te bubnjar i parićar, odnosno kormilar.

Natjecanje je, ploveći u posebnome brodu, pratila i predsjednica Republike Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljica manifestacije u društvu izaslanika predsjednik Vlade Damira Krstičevića, izaslanika predsjednika Hrvatskoga sabora Branko Bačić, zapovjednika Hrvatske ratne mornarice Ive Raffanallija, zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandić i drugi. 

Predsjednica Grabar-Kitarović uručit će pobjednicima u subotu navečer u Pločama veliki prijelazni Domagojev štit, te mali štit u trajno vlasništvo.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!