Sport / Ostali sportovi

velikan OTIŠAO U TIŠINI

Ante Kostelić za RTL: 'Ivica je završio karijeru! Koljeno mu je u takvom stanju da bi mogao ići na paraolimpijske igre'

Ivica Kostelić definitivno je odradio svoju zadnju sezonu u velikoj karijeri - potvrdio je to za RTL tata Ante Kostelić. Tvrdi Ivica bi se i ranije oprostio, ali morao je odraditi obveze prema sponzorima

Tvorac neponovljive skijaške priče. Koji će se sada konačno moći baciti na neke druge hobije. Jer iako se nagađalo i pretpostavljalo, Ivici Kosteliću bilo je teško javno reći da odlazi iz svijeta skijanja. Sve je zato potvrdio tata Ante. Profesor se već oprostio.

"Zapravo i nije napravio neki službeni oproštaj. Vozio je još jednu utakmicu FIS-a, to je utakmica nižeg ranga i to je pobjedio i tako se s tom pobjedom oprostio sa skijanjem", kaže Ante Kostelić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sa 37 godina na leđima i nakon brojnih operacija koljena, bol je bila neizdrživa, ali priznao je, sponzori su bili ti koji su inzistirali da Ivica odradi još jednu sezonu.

"I ovu sezonu smo mi skijali samo na traženje tvornice Fischer, on je bio njihov maneken", otkriva Kostelić.

I onda je Gips otvorio dušu.

"On ima protezu na desnoj nogi, baš pravu protezu je dobio, dozvolu da vozi s protezom ne. Mogao bi sada ići na paraolimpijske igre baš da hoće", kaže Ante.

Otišao je Ivica iz svijeta skijanja u tišini i bez velikog spektakla iako bi ga navijači htjeli još jednom vidjeti na skijama, i službeno se oprostiti od njega.

"Ne znam, ja mislim da ne, ja mislim da je to sada završeno i da neće više. Morao je jednom doći tome kraj", poručuje Kostelić.

Kraj koji Ivica nije htio javno izreći. Jer kako nam je i sam jednom rekao - ja jednostavno ne volim rastanke.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!