Sport / Nogomet

Ugovor iz 2015.

Građanska inicijativa 'Bit će Bili što su bili': 'Model udruge 'Naš Hajduk' za naplatu članarine štetan je'

Građanska inicijativa 'Bit će Bili što su bili': 'Model udruge 'Naš Hajduk' za naplatu članarine štetan je'
Miranda Cikotic/PIXSELL

Model za naplatu članarine Nogometnog kluba Hajduk "radi financijsku štetu" Gradu Splitu kao većinskom vlasniku kluba

Građanska inicijativa "Bit će Bili što su bili" u utorak je priopćila kako je model udruge "Naš Hajduk" za naplatu članarine Nogometnog kluba Hajduk financijski štetan za Grad Split kao većinskog vlasnika kluba te je od gradskih vlasti zatražila zaštitu gradske imovine i njihovo obraćanje Državnom odvjetništvu i Državnoj reviziji.

"Iskreno se nadamo da ćete poduzeti sve u okviru svojih zakonskih ovlasti i vaše obveze zaštite gradske imovine te da nećete dopustiti da se gradska imovina dalje obezvrjeđuje kako bi u jednom trenutku nezakonitim modelom bila i oteta od Grada Splita kao vlasnika", navodi se u dopisu građanske inicijative "Bit će Bili što su bili" upućenom Službi za gospodarenje gradskom imovinom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova građanska inicijativa od Službe za zaštitu gradske imovine traži da splitskom gradonačelniku i Gradskom vijeću predloži "da se drže Zakona i vode brigu o zaštiti imovine Grada Splita."

"U slučaju nejasnoća molimo vas da se oko pojašnjenja obratite nadležnom državnom odvjetništvu kao i državnoj reviziji," navodi se u dopisu koji je potpisao predsjednik građanske inicijative "Bit će bili što su bili" Vedran Bukovac.

Kako se navodi u dopisu, model za naplatu članarine Nogometnog kluba Hajduk, koji se temelji na ugovoru iz 2015. godine što su ga sklopili Nogometni kluba Hajduk i udruga Naš Hajduk, "radi financijsku štetu" Gradu Splitu kao većinskom vlasniku kluba.

"Po tom dobro zamišljenom modelu za Udrugu Naš Hajduk, a štetnom za Grad Split, godišnja članarina članova od dana sklapanja ovog Ugovora , a koju je HNK Hajduk pribavio, predstavlja novčana sredstva Udruge. Uz to HNK Hajduk je preuzeo obvezu snositi sve troškove vezano za ispunjavanje i omogućavanje navedenih prava članova Udruge po kojima se prihodi od godišnjih članarina knjiže kao pozajmnica koja će se u jednom trenutku pretvoriti u dionice," objašnjava građanska inicijativa "Bit će Bili što su bili", koja navodi da udruga Naš Hajduk "financijskim sredstvima HNK Hajduk za svoj račun rezervira sredstva za vlasničko restrukturiranje kluba, a za to nemaju dozvolu Gradskog vijeća Grada Splita," navodi se u dopisu građanske inicijative "Bit će Bili što su bili".

Izdvojeno

 • Marijana Batinić
  Na otoku sreće Marijana Batinić objavila predivnu fotografiju okupana suncem 'Duša mi je more'

  RTL-ova voditeljica oduševila je pratitelje na društvenim mrežama novom fotografijom

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici RTL Sportske vijesti!

  Reci što misliš!