Sport / Nogomet

Propali tajni dogovori

Predsjednik Uefe potvrdio: 'Najbogatiji klubovi neće imati svoju Superligu'

Predsjednik Uefe potvrdio: 'Najbogatiji klubovi neće imati svoju Superligu'
AP Images

No, Čeferin i Agnelli potvrdili su da su već počeli razgovori o promjeni formata Lige prvaka i Europske lige nakon 2024. godine

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin i čelnik Europske asocijacije klubova (ECA) Andrea Agnelli u utorak su odbacili mogućnost osnivanja posebne lige najbogatijih europskih klubova, tzv. Superlige.

"Europska Superliga neće se dogoditi", izjavio je Čeferin, te je demantirao novinske napise u Spiegelu o tome da su se neki veliki klubovi ove godine dogovarali o pokretanju Superlige 2021. godine. 
 
Andrea Agnelli, čelnik Europske asocijacije klubova (ECA) koja okuplja 200 klubova, također je istaknuo da nema govora o stvaranju Superlige:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Kao predstavnik ECA, ali i Juventusa čiji sam predsjednik, mogu vam reći da nikada nismo vidjeli dokument o stvaranju Superlige koji je objavljen u medijima, a nismo niti razgovarali o tome. Privrženi smo poboljšanju Uefe".
 
No, Čeferin i Agnelli potvrdili su da su već počeli razgovori o promjeni formata Lige prvaka i Europske lige nakon 2024. godine, kada ističu ugovori o sadašnjem formatu europskih klupskih natjecanja.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Boks: Wilder vs. Breazeale
  uživo iz Brooklyna Spektakularni boksački meč Wilder vs Breazeale noćas u 3 sata na RTL-u!

  Reprizu meča možete pogledati sutra u 13:40 na RTL-u

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!