Sport / Nogomet

čekaju se i nove sankcije

Na Maksimir stigla kazna kakvu 'modri' ne pamte: UEFA bez milosti zbog nereda u Bruxellesu

Na Maksimir stigla kazna kakvu 'modri' ne pamte: UEFA bez milosti zbog nereda u Bruxellesu
Marko Prpic/PIXSELL

Na adresu 'modrih' stigla je kazna kakvu klub ne pamti od 2013. godine

Na Maksimir je stigla nova 'čestitka'. Disciplinska komisija UEFA-e obavijestila je GNK Dinamo o kazni zbog nereda koje su navijači 'modrih' napravili u Bruxellesu tijekom gostovanja hrvatskog prvaka kod Anderlechta, stoji na službenoj stranici Dinama

Istraga je temeljem prijave službenih osoba bila otvorena po četiri osnove: upotreba pirotehnike na stadionu, bacanje objekata na travnjak, tučnjava navijača i rasizam.

Naposlijetku je iz UEFA-e stigla gadna financijska disciplinska mjera kakvu 'modri' ne pamte od 2013. godine. Naime, na sljedećoj europskoj utakmici na Maksimiru sjeverna tribina će biti zatvorena, a Dinamo mora platiti i 63.000 eura kazne. Istu kaznu Dinamo je već ove godine odradio na startu kvalifikacija protiv Hapoela, no tad je novčana kazna od 13.000 eura.

Spomenute 2013. godine zbog rasističkih ispada i pirotehnike na Maksimir je stigla kazna zatvaranja kompletnog stadiona i 65.000 eura globe.

Kaznu prenosimo u cijelosti: 

1. Zatvaranje sjeverne tribine stadiona Maksimir za iduću UEFA utakmicu u kojoj je GNK Dinamo domaćin i kazna od 50.000,00 Eura zbog rasizma

2. Implementacija direktive UEFA-e ''Equal game'' na idućoj UEFA utakmici u kojoj je GNK Dinamo domaćin

- prikazivanje bannera s nazivom #EQUALGAME i grbom UEFA-e preko sjeverne tribine

3. Novčana kazna u iznosu od 5.000,00 Eura zbog korištenja pirotehnike

4. Novčana kazna u iznosu od 8.000,00 Eura zbog bacanja objekata u teren

Navedenu direktivu ''Equal game'' Dinamo mora provesti na utakmici 4. kola UEFA Europa lige, GNK Dinamo - FC Spartak, 8. studenog s početkom u 21:00h na stadionu Maksimir.

GNK Dinamo do sada je ove sezone kažnjen s ukupno 140.000,00 Eura zbog pirotehnike, rasizma i bacanja objekata u teren.

NAPOMENA: Klub još uvijek čeka odluku i kaznu za događanja na utakmici 1. kola UEFA Europa lige GNK Dinamo - SK Fenerbahce odigranoj na stadionu Maksimir, 20. rujna 2018. godine.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!