Sport / Nogomet

ipak nije kriv?

Ivan Leko pušten iz zatvora! 'Laknulo mu je, jako emotivno proživljava cijelu situaciju'

Ivan Leko pušten iz zatvora! 'Laknulo mu je, jako emotivno proživljava cijelu situaciju'
nph/NordPhoto/PIXSELL

Okolnosti zbog kojih je Leko uhićen u sklopu istrage velike korupcije u belgijskom nogometu još uvijek nisu poznate

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i aktualni trener belgijskog prvaka Cluba Bruggea Ivan Leko pušten je iz zatvora. 

Informacija se proširila belgijskim medijima nešto iza 16 sati poslijepodne, a Lekin odvjetnik Walter Vansteenbrugge izjavio je kako je njegovom klijentu laknulo nakon ovakve odluke suda, ali da i dalje vrlo emotivno doživljava cijelu situaciju.

Okolnosti zbog kojih je Leko uhićen u sklopu istrage velike korupcije u belgijskom nogometu još uvijek nisu poznate, točnije, nepoznato je to je li Leko bio uhićen kao osumnjičenik ili kao svjedok u slučaju. 

Dio belgijskih medija implicira da je Leko navodno uzimao provizije od transfera u kojima je sudjelovao i glavni osumnjičenik Dejan Veljković, no o tom dijelu u ovom trenutku još uvijek nema informacija. U tom slučaju, Club Brugge bio bi prisiljen dati otkaz svom uspješnom treneru.

Oko 15.30 s dijelom informacija je izašao i Wenke Roggen, glasnogovornik policije.

"Dejan Veljković i četiri člana uprave Mechelena osumnjičena su da su pokušali utjecati na ishode najmanje dviju utakmica. Njihov osnovni plan bio je spašavanje Mechelena da zadrži prvoligaški status. Državno odvjetništvo tvrdi da postoje naznake neovlaštenih kontakata između Veljkovića i suca Sebastiena Delferierea gdje je srpski agent nudio sucu određene pogodnosti u zamjenu za 'pošteno suđenje', poručio je Roggen.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!