Sport / Nogomet

komentar džarovskog

Kralj kladionica za RTL o aferi koja potresa Belgiju: 'Gdje ima Hrvata i Srba, ima i namještanja'

Kralj kladionica za RTL o aferi koja potresa Belgiju: 'Gdje ima Hrvata i Srba, ima i namještanja'
nph/NordPhoto/PIXSELL

'Balkanski kralj kladionica' kako mu tepaju u nogometnim krugovima, za RTL govori o velikoj nogometnoj aferi koja potresa Belgiju

Belgiju potresa velika nogometna afera. U utorak je ondje započela velika policijska akcija u sklopu koje je uhićeno nekoliko nogometnih trenera, menadžera i ostalih službenika klubova koji se natječu u belgijskoj Jupiler ligi. 

U aferu su uključeni i najveći belgijski klubovi Anderlecht i Club Brugge, na klupi kojeg sjedi bivši hrvatski reprezentativac Ivan Leko, koji je također priveden u sklopu istrage

Odvjetnik Club Bruggea Walter Van Steenbrugge je u srijedu navečer potvrdio kako će Ivan Leko i privedeni u operaciji 'Čiste ruke' prenoćiti u pritvoru istražnog suda u Hasseltu, a mi smo o svemu razgovarali s Veliborom Džarovskim, Makedoncem poznatim i pod nadimkom 'balkanski kralj kladionica'. 

"Ja sam prije 15 godina rekao da se najviše na svijetu namješta ondje gdje ima bivših Jugoslavena. To su dakle Belgija, Švicarska, Austrija i ja još uvijek stojim pri tome. Glavni ljudi u namještaljkama su Hrvati i Srbi."

Poznajete li neke ljude koji su uhićeni, mislite li da policija ima solidne temelje na kojima moiže razvijati ovaj slučaj? 

"Poznajem mnoge od njih, da, ali policija nema dokaze protiv njih. Oni su vjerojatno prisluškivali razgovore između ključnih aktera, a u nekoj ekipi je morala biti i 'krtica'. To je bio netko koga nisu dobro isplatili i netko ih je cinkao. Sve u svemu, mislim da nema dovoljno dokaza."

Osumnjičen je i jedan hrvatski trener, što mislite zašto se on našao u cijeloj priči? 

Ne znam je li Leko kriv ili nije. Mislim da će biti oslobođen, ovo je samo prva faza, tek je pokrenut postupak, istraga. Istraga je tek penal, a penal mogu promašiti i Ronaldo i Messi i Maradona. Mislim da će Leko biti oslobođen. Radi se vjerojatno o par igrača, koji ili imaju financijskih problema, kockaju, u lošoj su situaciji. Oni su tu krivci i zato je najlakše trenera uhititi. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!