Sport / Nogomet

Igrač prevelikog srca

Ivan Strinić daleko od terena zbog srčane mane: 'Opet ću ja trčati lijevom stranom'

Ivan Strinić daleko od terena zbog srčane mane: 'Opet ću ja trčati lijevom stranom'
Miranda Cikotic/PIXSELL

Dok se u izolaciji odmara od nogometa i napornih treninga, Strinić čeka pregled u Padovi sredinom studenog

Za lijevog beka hrvatske nogometne reprezentacije Ivana Strinića uvijek se govorilo da ima veliko srce. Metaforički, naravno, no ispalo je da je metafora postala surova realnost i da je zbog povećanja srčane mase (hipertrofije) bio prisiljen provesti neko vrijeme izvan terena.

Za igrača i borca kao što je Strina, ovaj period mirovanja koji je započeo taman nakon Svjetskog prvenstva nije lak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Bome je teško. Međutim, odrađujem ovu fazu mirovanja i obiteljskog života maksimalno. Rekao sam vam da sam se malo izolirao od svega", rekao je Strinić za Slobodnu Dalmaciju.

Da mu nije dijagnosticirano takozvano "sportsko srce", Strinić bi vjerojatno bio u sastavu u petak protiv Engleske, ali i u postavi svog novog kluba Milana.

"Javlja mi se najčešće direktor Leonardo (Brazilac, op. a.), ali jest i trener, Gattuso. Interesiraju se. Naravno i liječnici iz klupskog stožera. U kontaktu smo. Svi zapravo čekamo sredinu studenoga i taj novi pregled", kaže Strinić.

Dok se u izolaciji odmara od nogometa i napornih treninga, Strinić čeka pregled u Padovi sredinom studenog, kad bi mu doktori mogli odobriti povratak na nogometni teren. Nada se da će do ožujka ponovo biti na raspolaganju izborniku Daliću.

"Sami znate Svjetsko prvenstvo je bio nešto nezaboravno. Neopisivo. I te me slike, uspomene, doček kakav nam je priređen potiču da kažem sebi nešto si veliko u karijeri već ostvario, ali nije kraj. Opet ću ja trčat lijevom stranom i bit na raspolaganju reprezentaciji", rekao je Strinić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!