Sport / Nogomet

impresivni prizori

Murali za poginule članove Armade: 'Emocija je bila nevjerojatna'

Na riječkim Podmurvicama sinoć se sastala ona prva, stara Armada. Otkriven je mural njihovim poginulim članovima, braniteljima koji su stradali sa samo 20 godina

"Te emocije, tu snagu koju sam ja sad dobila, ovo dečki što su odradili, napravili, ovo je nešto veliko", oduševljena je bila Gordana Damjanović, majka poginulog Gorana Damjanovića. 

Pripadnici Armade sinoć su na Podmurvicama otkrili mural njezinom sinu uz prigodno okupljanje obilježeno navijačkim pjesmama. Sina, Gorana Damjanovića izgubila je 14. veljače 1992. Isti dan stradao je Damir Mitrović. Branitelji - suborci - i članovi prve  postave riječke Armade. 

Ista ta skupina, kako sami kažu - old school Armada - jučer je odala najljepšu moguću počast prijateljima. Muralom koji otkriva da su Magarac i Mitar - tako su ih zvali -  bili još djeca, od tek 20 godina. 

Biti član Armade bio je način života. Neki drukčiji nego danas, jer Mitar je ustvari navijao za Hajduk, a ovim dečkima to je bilo potpuno nevažno.

"To su mi najbolji prijatelji. Nemam riječi za opisati to", kaže jedan od njih. 

Mitar je poginuo prije rođenja kćeri. On je otišao, ona je došla, kao njegova slika i prilika. Tako joj ga opisuju prijatelji.

"Sličnom sebi, dosta sličnom sebi, kao jednom veselom, emotivnom čovjeku, punom života…" kaže Kristina, kći Damira Mitrovića. 

"Svi ti ljudi mi i daju energiju da ja osjetim ono što nikada nisam imala priliku upoznat", dodala je. 

Hajdukovac i navijač Rijeke, rame uz rame na bojištu i na tribinama. Njihova lica oživljena na muralu upravo uoči derbija ta dva kluba. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Superpar stala
  SUPERPAR Goran uložio 555 kuna na Hanu: 'Jučer je baš nokte napravila i nisam siguran hoće li ući u štalu'

  Došlo je vrijeme za prvo klađenje muškaraca na svoje partnerice koje čeka prvi zadatak, a prije toga je Enis djevojkama dao rukavice da izaberu koje će boje biti njihovi timovi

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!