Sport / Nogomet

mr. derbi ipak igra derbi

Mislili ste njih 'preveslati'? Ne bi išlo! HNS poništio kaznu Soudaniju

Mislili ste njih 'preveslati'? Ne bi išlo! HNS poništio kaznu Soudaniju
Sanjin Strukic/PIXSELL

Danas se sastala HNS-ova komisija za žalbe i poništila kaznu koju je disciplinski sudac Saša Pavličić Bekić izrekao najboljem Dinamovom igraču

Komisija za žalbe Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) usvojila je žalbu GNK Dinama na odluku Disciplinskog suca MAXtv Prve lige kojom je izrečena kazna igraču Dinama El Arabiju Hillalu Soudaniju, koji će tako moći igrati u derbiju protiv Hajduka u subotu na Maksimiru. 

Komisija je većinom glasova (Davor Blašković, Alan Klakočer, Ante Tomaš) uz jedan glas protiv (Stipe Cvitanović) odlučila da se usvoji žalba GNK Dinamo, preinači odluka Disciplinskog suca Prve lige i odbije disciplinska prijava kao neosnovana. To znači da kazna za igrača Soudanija više nije na snazi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Komisija za žalbe je posebno istaknula da je prvostupanjskom odlukom bitno narušena autonomija suca utakmice jer se tom odlukom odlučivalo o prekršaju koji je sudac vidio i odlučio da nije takav da bi trebao primijeniti stegovnu mjeru sukladno Pravilima nogometne igre.

S obzirom na to da sudac samostalno odlučuje hoće li dodijeliti žuti ili crveni karton ili ih neće dodijeliti, u ovom se slučaju ne može raditi o očitoj grešci suca koju bi disciplinsko tijelo sukladno odredbama članka 110. Disciplinskog pravilnika HNS-a trebalo ispraviti.

Komisija za žalbe je stajališta da se nadležnosti iz stavka 3. članka 110. Disciplinskog pravilnika trebaju primjenjivati onako kako su predviđena – samo iznimno i kod teških prekršaja koje sudac nije sankcionirao jer ih nije vidio. Bilo kakva drugačija primjena tih odredbi bila bi kršenje Pravila nogometne igre i grubo narušavanje autonomije suca utakmice kod donošenja odluka, stoji u odluci Komisije za žalbe koja je objavljena na stranici HNS-a. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!