Sport / Boks
neočekivan rasplet

Kakav kraj meča u O2 Areni: Chisora dominirao, Whyte ga jednim udarcem nokautirao i onesvijestio!

Dilian Whyte strašnim je nokautom svladao sunarodnjaka Derecka Chisoru u londonskoj O2 Areni

Revanš meča između Derecka Chisore i Diliana Whytea u O2 Areni nije razočarao! 

Nevjerojatnih 11 rundi odboksala su ova dva sjajna britanska borca, udarci su sijevali na sve strane, i kad su već svi čekali istek meča i sudačku odluku, meč je naglo završio! 

Dereck Chisora bio je puno aktivniji borac, diktirao je tempu u ringu i zadao je više udaraca, iako ni Whyte nije bio nimalo bezopasan. Kraj je unatoč svemu, iznenadio sve u O2 Areni. Usred naleta Chisore sredinom 11. runde, Whyte je izvukao jedan topovski udarac kojim je nokautirao i onesvijestio Chisoru! Sudac je brojao do 10, no Chisora toga nije bio ni svjestan.

Nakon dvije minute ipak se pridigao, a Whyte je proslavio pobjedu u fantastičnoj reprizi najboljeg meča iz 2016. godine. 

 

Učitaj nove događaje ()

Kakva borba!

Chisora se nakon dvije minute pridigao i s njim će biti sve u redu. 

Nevjerojatno. Dok smo svi već polako čekali istek 12. runde i odluku sudaca, Whyte je jednom 'bombom' uzdrmao Chisoru koji je bio puno aktivniji borac tijekom cijelog meča, srušio ga na tlo i odnio pobjedu! 

Uz svaku ponovljenu snimku nokauta, dvoranom odjekuje glasni uzdah publike - i oni su šokirani ovakvim krajem meča.

KRAJ!

Whyte je dočekao svoj trenutak. U trenucima dok ga je Chisora ganjao po ringu, Whyte je odapeo strašan kroše i Chisora je kao pokošen pao nasred ringa. Čini se da se onesvijestio jer nepomično leži na tlu...

U tijeku je 11. runda...

...a ni jedan borac ne posustaje. Whyte je sada dobio i jedan lakat u glavu. Sudac je nakratko prekinuo meč, no brzo je nastavljen. Udarci sijevaju jedan za drugim, nema predaha!

Još dvije runde

Teško je reći tko je u prednosti. 

Polako smo došli i do 10. runde!

Na kocki je srebrni WBC interkontinentalni pojas, no Britanci boksaju kao da je ulog puno veći!

Meč koji 'mora' ići do kraja

Kako kaže i naš komentator Antonio Vuksanović, nakon ovoliko razmijenjenih udaraca i stava koji pokazuju dva boksača, teško je uopće i zamisliti da će neki od njih dvojice pasti prije posljednjeg zvnoca. Borbom je oduševljen i naš sukomentator Željko Mavrović. 

Sudac se umiješao u borbu

Zbog navodno preniskog udarca Chisore, iako je bio iznad pojasa. Nije to bio prvi put sucu da je stao između dva britanska borca. Negoduje i publika!

Nešto mirnija 7. runda

No i dalje mnogo boksački aktivnija od prosjeka ovog sporta! Bit će zanimljivo vidjeti što nas očekuje u posljednih pet rundi. 

Meč gleda i Bellew!

U našem prijenosu imali smo priliku vidjeti i Tonyja Bellewa, koji je nedavnim porazom protiv Aleksandera Usyka završio svoju profesionalnu karijeru.

Kad ne može biti u ringu, Bellew očito mora biti kraj ringa! Teško se odviknuti od borilačkih sportova, pitajte samo našeg Mirka Filipovića! 

Pola meča je iza nas

Prošlo je 6. rundi. Ni jedan od boksača ne pokazuje nikakve znakove umora. Chisora je aktivniji, no Whyteova očita taktika je kontriranje protivnika. Ovu su mečevi kakvi su nam nedostajali dok je sva pažnja bila na Vladimiru Kličku!

Učitaj prethodne događaje

Reci što misliš!