Sport / Automoto

Talijani se vratili

Sauber 'izbrisan', Formula 1 dobila novu momčad

Sauber 'izbrisan', Formula 1 dobila novu momčad
AP

Švicarci su se udružili s talijanskim proizvođačem automobila

Alfa Romeo Racing nova je momčad u Formuli 1. Zapravo, samo novo ime budući da ga je Sauber preimenovao u talijanskog proizvođača automobila.

Alfa je prošle godine ušla u Formulu 1 opet nakon 1985. godine, ali samo sa sponzorskom ulogom. Najuspješnija je bila na samom početku, prva dva prvenstva osvojila su njeni vozači, Nino Farina 1950. i Juan Manuel Fangio 1951.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Važno je naznačiti da se u ovom slučaju ne radi o samostalnoj tvorničkoj momčadi jer se Sauberovo vlasništvo i vodstvo momčadi neće promijeniti, već će i dalje biti neovisan.

"Nakon što smo pokrenuli suradnju s našim naslovnim sponzorom Alfa Romeom u 2018., naša je momčad sjajno napredovala u tehničkom, komercijalnom i sportskom smislu. To je dodatno motiviralo svakog člana momčadi bilo na stazi ili sjedištu u Švicarskoj, nakon što je silan trud koji smo uložili dao rezultate", rekao je šef momčadi Frederic Vasseur.

Postavu ove momčadi činit će svjetski prvak iz 2007. godine Kimi Raikkonen te Ferarrijev testni i razvojni vozač Antonio Giovinazzi.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Armin Malikić i Andrea Andrassy
  ZVIJEZDE - LJETNI HIT Andrea Andrassy nakon čarobnog dueta s Arminom: 'Nisam se bojala komentara žirija, samo me bilo strah da ne uništim njegov nastup!'

  Andreino oduševljenje Arminovim glasom, karizmom i pokretima poznato je još od njegovog prvog nastupa, a u jučerašnjem polufinalu upravo su njih dvoje izazvali najviše oduševljenja zajedničkom izvedbom!

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici RTL Sportske vijesti!

  Reci što misliš!