Sport / Automoto

Tri tone

VIDEO Izbjegnuta tragedija na dakarskom reliju: Bivši pobjednik kamionom pregazio gledatelja

VIDEO Izbjegnuta tragedija na dakarskom reliju: Bivši pobjednik kamionom pregazio gledatelja
AP Images

Nesretnik je završio sa slomljenom potkoljenicom

Postalo je pravilo da svako izdanje relija Dakar donese barem nekoliko nesreća koje prerastu u tragediju. Jedna se dogodila na etapi od Moquegua do Arequipa u Peruu gdje je pobjednik iz 2014. godine Andrej Karginov pregazio čovjeka sa svojim kamionom teškim tri tone.

42-godišnji Rus, koji je do pete etape držao treće mjesto, naletio je na omanju grupu ljudi u pustinji, a jedan nije uspio pobjeći od njegovog kamiona pa je završio pod kotačima.

Budući da je riječ o 60-godišnjaku, nije moglo proći bez posljedica. Južnoafrikanac je završio sa slomljenom potkoljenicom, a ruski vozač s diskvalifikacijom jer se nakon nesreće nije zaustavio.

"Karginov nije bio ni svjestan da je pregazio muškarca. Na usponu se nalazila skupina od pet gledatelja, četvorica su uspjela pobjeći, dok se peti spotaknuo i pao, a preko njegove noge Karginov je prošao sa zadnjim kotačem. Andrej, naravno, nije ni vidio. Bio je uspon i u tom trenutku jedino što vidite kroz vjetrobransko staklo, jest nebo i vrh brda. Za nesreću saznao tek kasnije", rekao je Vladimir Čagin, šef Kamazove ekipe, naravno braneći svog vozača.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici RTL Sportske vijesti!

Reci što misliš!