Sport / Automoto

TEŠKO BOLESTAN

Velikanu Formule 1 transplantirali pluća: 'Idući dani su presudni'

Velikanu Formule 1 transplantirali pluća: 'Idući dani su presudni'
EXPA/PIXSELL

Laudin život visitt će o koncu idućih nekoliko dana jer se ne zna kako će tijelo reagirati na transplatirana pluća

Trostruki svjetski prvak u Formuli 1 Niki Lauda sinoć je podvrgnut hitnoj operaciji u bečkoj bolnici. Zbog teške bolesti presađena su mu pluća. Iako je operacija prošla dobro, Lauda se nalazi u kritičnom stanju.

U priopćenju za javnost koje je uputila Laudina obitelj navodi se da je zahvat uspješno izveden te da je obitelji potreban mir zbog ovakve situacije. Njemački i austrijski mediji otkrivaju da će Laudin život visiti o koncu idućih nekoliko dana jer se ne zna kako će tijelo reagirati na transplatirana pluća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

69-godišnji Lauda sa zdravstvenim problemima se suočava već dulje vrijeme. Dvaput mu je, 1997. i 2005. presađen bubreg. No i zadnjih godina aktivan je na trkaćoj stazi pa ga se tako često moglo vidjeti u boksu Mercedesa, dominantne momčadi posljednjih nekoliko godina u Formuli 1.

Njegovu karijeru obilježila je teška nesreća 1976. na Nürburgringu kada su ga sekunde dijelile od smrti zbog požara koji je nastao nakon sudara i teških opeklina koje je zadobio.

Riskantan život uvijek ga prati. Nakon karijere u Formuli 1 bavio se avioindustrijom, gdje je radio i kao pilot. Njegova aviokompanija Lauda Air doživjela je tešku nesreću u kojoj je poginulo više od 200 ljudi.

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Ivan Vidović - 'Još uvijek sanjam da smo zajedno' (thumbnail)
  'ZVIJEZDE - LJETNI HIT' Ivan je trebao otpjevati samo nekoliko stihova da mu se svi ustanu: 'Ti si donio sebe u pjesmu, što je divno'

  ''Imaš lijep glas i odlično barataš vokalom, imaš pet stolica i uzet si u ozbiljno razmatranje'', otkrio mu je Tonči

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!