Sport

Ubojstvo u Balkan Expressu

'Hrvatska košarka je danas europski šupak!'

'Hrvatska košarka je danas europski šupak!'

Većina ljubitelja igre pod obručima u Hrvatskoj s gorčinom su prokomentirali nastup Vrankovićeve momčadi u Litvi. Neki su sipali 'otrov' u velikim količinama poput zadarske legende Pina Gjergje.

Čovjek koji je hrvatske košarkaše odveo do jedine i posljednje svjetske košarkaške medalje smijenjen je s mjesta izbornika nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kanadi 1994. godine jer je osvajanje brončanog odličja tada smatrano neuspjehom.

"Rezultat hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu u Litvi ću parafrazirati rečenicom 'okrutno ubojstvo u Balkan Expressu'. Definitivno je ubijena hrvatska košarka. Atentatorima se ušlo u trag i očekuje se optužnica. A dobro se zna tko su atentatori", slikovito je opisao Pino Gjergja.

"Nadam se da su svi zadovoljni kada su mene istjerali, a hrvatska košarka danas je europski šupak. Mi smo danas ubili košarku. Naravno da sam ogorčen ovim rezultatom jer sam cijeli svoj život poklonio košarci. Odgovorno tvrdim da mi imamo igrače i potencijal da nitko u Europi nije bolji od nas, ali je problem kada svatko misli da sve zna", zaključila je legenda zadarske košarke u izjavi za portal ZNET.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!