Sport

BRONCA JAKOVU FAKU

Prva hrvatska medalja u biatlonu

Prva hrvatska medalja u biatlonu

Hrvatski biatlonac Jakov Fak osvojio je brončanu medalju u utrci na 20km na Svjetskom biatlonskom prvenstvu koje se održava u južnokorejskom Pjongčangu.

Mladi 21-godišnji hrvatski biatlonac Jakov Fak osvojio je brončanu medalju u utrci na 20km na Svjetskom biatlonskom prvenstvu koje se održava u južnokorejskom Pjongčangu.

Bila je to prva svjetska medalja za Hrvatski biatlonski savez koji se osamostalio 2006 godine, kada je biatlonski odbor izdvojen iz Hrvatskog skijaškog saveza. Svoj izniman talent, pokazao je i osvajanjem 10. mjesta na Svjetskom juniorskom prvenstvu točno prije godinu dana u njemačkom Rupholdingu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jakov Fak je sportsku karijeru započeo kao skijaš-trkač, da bi se prije nekoliko godina prebacio u biatlonce. Ostvarivao je sjajne rezultate u juniorskoj konkurenciji. Prvu medalju na svjetskim prvenstvima Fak je osvojio u dohvatnoj utrci na 12,5 km na juniorskom SP-u u ljetnom biatlonu održanom u rujnu 2008. godine u francuskom Heute Marienneu.

Jakov Fak trenira sa slovenskim timom, a prema riječima slovenskog trenera Uroša Velepeca Jakov je najveći talent među današnjim bitaloncima, izvrstan je strijelac, a prostora za napredak ima još u skijaškom dijelu.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!