Sport

SANDRA SE VRATILA KUĆI

Zagreb dočekao svoju zlatnu olimpijku

Opuštena i nasmijana SuperSandra vratila se kući. Olimpiskoj pobjednici priređen je doček na Plesu, a slavlje se nastavlja u njezinoj rodnoj Dubravi.

ZAGREB - Zlatna hrvatska olimpijka, pobjednica u bacanju diska, Sandra Perković svečano je u srijedu poslijepodne dočekana u zagrebačkoj Zračnoj luci, odakle je poručila kako joj je cilj u 2013. godini osvojiti svjetsko zlato, a nakon toga sakupiti "cijelu kolekciju medalja".

"Došli smo u London, pokazali tko smo i što smo, te osvojili zlato", rekla je Perković, zahvaljujući svima koji su joj pomogli da ostvari taj cilj. "Hvala Hrvatskom olimpijskom odboru, Hrvatskom atletskom savezu, mom klubu Dinamo Zrinjevac i gradu Zagrebu s gradonačelnikom Milanom Bandićem", istaknula je olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković.

Upitana o daljnjim planovima, kazala je kako se sprema za mitinge u Stockholmu i Zurichu, te grand prix u Zagrebu. Kazala je kako joj je svjetsko zlato cilj za 2013., te dodala, "zašto ne bih imala cijelu kolekciju medalja".

I njezin trener Ivan Ivančić kazao je kako da nije riječ o zadnjoj olimpijskoj medalji Sandre Perković.

"Ova medalja Sandri i meni nije neočekivana. Čestitam, sada i javno, Sandri na superiorno osvojenom zlatu. Bacila je disk duže nego što su jučer bacili dečki, a to je rijetkost", kazao je Ivančić, podsjetivši da je olimpijska pobjednica Sandra Perković postavila novi hrvatski rekord, bacivši disk 69,11 metara.

"Budemo li radili u miru i dobrim uvjetima, obećavam da ova medalja neće biti zadnja", dodao je Ivančić.

Zlatnoj olimpijki na medalji su čestitali i predstavnici Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), zagrebačkog Športskog saveza, zamjenica ministra obrazovanja, kulture i športa Marija Lugarić te zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tamburaši i 'Ruža Hrvatska' dočekali Sandru Perković u Dubravi

Nakon svečanog dočeka u Zračnoj luci Zagreb zlatnoj hrvatskoj olimpijki Sandri Perković priređen je doček i u njezinom kvartu Trnovčica.

Olimpijsku pobjednicu u disku dočekala je njezina obitelj i prijatelji, brojni stanovnici Dubrave, kao i njezini kolege iz kluba Dinamo Zrinjevac. Sandru su dočekali i tamburaši kao i njen susjed iz Dubrave pjevač grupe "Prljavo Kazalište" Mladen Bodalec koji je otpjevao 'Ružu Hrvatsku'.

"Hvala vam svima na ovako lijepom dočeku. U Dubravi su moji najbolji i najiskreniji navijači," kazala je Sandra pred okupljenim mnoštvom.

Sandra Perković je postala druga osvajačica olimpijskog odličja iz Dubrave nakon što je Martine Zubčić prije četiri godine osvojila broncu u taekwondou.

"Ja sam rođena u Dubravi, tamo sam i odrasla. Po mom karakteru se vidi da sam Dubravašica. Uopće nemam srama i imam samopouzdanja. Cure iz Dubrave su malo žešće," kazala je Sandra sa smiješkom.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!