Sport

jača nego ikad

'Ovo je šamar svima koji nisu vjerovali u mene'

Hrvatska atletičarka Sandra Perković olimpijska je pobjednica u bacanju diska, u finalu je Olimpijskih igara u Londonu postavila je novi hrvatski rekord sa 69,11 metara čime je deklasirala konkurenciju i osvojila zlatnu medalju.

Ovo zlato posvećujem svima onima koji su vjerovali u mene, a ovo neka bude i šamar svima koji nisu, kazala je odmah nakon osvajanja olimpijskog zlata Sandra Perković.

Hrvatska atletičarka Sandra Perković olimpijska je pobjednica u bacanju diska, u finalu je Olimpijskih igara u Londonu postavila je novi hrvatski rekord sa 69,11 metara čime je deklasirala konkurenciju i osvojila zlatnu medalju sa 1,55 metara prednosti ispred srebrne Ruskinje Darje Piščalnikove. Brončana medalja pripala je svjetskoj prvakinji Kineskinji Yanfeng Li sa 67,22m.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvadesetdvogodišnja Zagrepčanka je na najvažnijem natjecanju u karijeri popravila osobni rekord za 87 centimetara i tako okrunila sjajnu godinu u kojoj je već osvojila naslov europske prvakinje u Helsinkiju, te osigurala naslov ukupne pobjednice u bacanju diska u "Dijamantnoj ligi" s četiri pobjede i jednim drugim mjestom.

"Nakon svega što mi se događalo, ozljeda, bolesti i suspenzije, vratila sam se jača nego ikad. Neizmerno sam sretna. Prvi hitac sam bacila tek da uđe, drugi sam baš ono 'roknula', a treći je bio upravo sjajan. Zapravo, nakon drugog sam znala da imam zlato, a nakon trećeg sam ga osvojila", kazala je u svom stilu, kao djevojka iz zagrebačke Dubrave, prva naša ljetna olimpijska pobjednica. Odmah nakon pobjede je potrčala u zagrljaj svome treneru Ivanu Ivančiću.

"Nismo ništa rekli, u tim trenucima se šuti. Šteta samo što sam zadnji hitac bacila loše, ali tada su već navrle emocije", izjavila je Sandra, još puna emocija, u novinarskoj mix-zoni.

Uskoro se na konferenciji za novinare pojavila kao samouvjerena, spremna na šalu, pa je na pitanje na kineskom klimala glavom kao da shvaća.

"Nisam ništa očekivala danas ujutro, nije bilo nervoze niti trema. Zapravo sam jedva čekala da počne. Eto, sutra ću se probuditi kao olimpijska pobjednica", kazala je Sandra, koja je potom izazvala salve smijeha kod prisutnih novinara.

Naime, trećeplasirana Kineskinja Li je Sandru izravno pitala što ona mora učiniti da postane olimpijska pobjednica, a Perković joj je doslovce odgovorila - "Morat ćeš puno više trenirati da bi postala - srebrna".

Na novinarski upit da se očekivalo da će prva hrvatska olimpijska pobjednica u atletici ipak biti Blanka Vlašić, Perković je odgovorila - "Da, neka su samo mislili".

 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!