Sport

Veliko priznanje

Novi uspjeh Zlatka Dalića: Izbornik Vatrenih proglašen najboljim trenerom u Europi!

Novi uspjeh Zlatka Dalića: Izbornik Vatrenih proglašen najboljim trenerom u Europi!
Goran Kovacic/PIXSELL

Strukovna organizacija nogometnih stručnjaka odala veliko priznanje hrvatskom izborniku

Još jedno veliko priznanje za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Udruženje europskih trenerskih asocijacija - AEFCA, dakle strukovna organizacija nogometnih stručnjaka Starog kontinenta, izabrala ga je za najboljeg trenera u Europi. 

Na simpoziju u Antalyji koji je počeo 8. studenoga, a završava u nedjelju, Dalić je održao predavanje o uspjehu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu. Osim njega predavanja su održali nekadašnji izbornici Francuske Gerard Houllier i Raymond Domenech, turski nogometaš Hamit Altintop i tehnički direktor HNS-a Sreten Ćuk.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predsjednik AEFCA-e je Švicarac Walter Gagg. Riječ je 39. simpoziju, skupu koji se upriličuje jednom godišnje, a dočekali smo i to da Hrvat bude najbolji. S obzirom da Francuzi u tom udruženju imaju veliki utjecaj, to ima još veću težinu

"Velika mi je čast i ponosan sam, pogotovo jer sam dobio priznanje od struke, od trenera, ali to je prije svega pohvala za sve nas u hrvatskom nogometu. Svako priznanje koje sad dobijem zbog uspjeha je na Svjetskom prvenstvu što je ujedno nagrada za sve trenere i igrače koji su učinili naš nogomet tako kvalitetnim", kazao je Dalić za Jutarnji list.

Dalić se u subotu vratio iz Turske jer već u ponedjeljak u podne okuplja reprezentaciju uoči utakmica sa Španjolskom u četvrtak 15. studenoga i Engleskom u nedjelju 18. studenoga.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Armin Malikić
  'ZVIJEZDE - LJETNI HIT' U 'Zvijezde' stiže budući doktor kojemu je glazba u krvi, a njegovog se vokala ne bi posramile ni najveće svjetske pop zvijezde!

  Među šarolikim društvom koje će ovoga vikenda stati na dobro znanu pozornicu, našao se i 27-godišnji Armin, talentirani mladić osebujnog stila, glasa i plesnih pokreta.

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!