Regional / Splitski dnevnik

Prevrtljivo tržište

Cijene stanova u Dubrovniku padaju, u Splitu rastu, ali sve je to ništa u odnosu na ono što se događa u Zadru

Cijene stanova u Dubrovniku padaju, u Splitu rastu, ali sve je to ništa u odnosu na ono što se događa u Zadru
PIXSELL, arhiva

Najskuplji grad, Dubrovnik, bilježi mjesečni pad od 4,5 posto

Zagreb, Pula, Osijek, Split i Zadar gradovi su u kojima se tijekom rujna najviše pretraživala ponuda stanova za prodaju. Unatoč porastu potražnje, podaci oglasnika za nekretnine Crozilla.com pokazali su kako je tijekom rujna u pojedinim gradovima zabilježen pad cijena na mjesečnoj ili godišnjoj razini, piše Splitski dnevnik.

Najveći mjesečni pad zabilježen je u Slavonskom Brodu u kojem su rujanske cijene pale za 5,1 posto, dok su na godišnjoj razini zabilježile 6,6 posto niže vrijednosti, a kvadrat se spustio na 806 eura.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveći godišnji pad zabilježen je u Bjelovaru gdje su stanovi pojeftinili za 11,3 posto. Njihova je prosječna oglašavana cijena u rujnu iznosila 741 euro po kvadratnome metru, što na mjesečnoj razini predstavlja pad od 1,1 posto.Niže su vrijednosti zabilježene i u Umagu u kojem su cijene na mjesečnoj razini pale za 0,7 posto, te za 0,2 posto na godišnjoj razini, a za kvadratni se metar u prosjeku tražilo 2003 eura.

Najskuplji grad, Dubrovnik, bilježi mjesečni pad od 4,5 posto, te godišnji od 5,3 posto, a podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako se za kvadrat tamošnjih stanova u prosjeku tražilo 3670 eura.Opatija bilježi porast od 0,3 posto, a prosječna oglašavana cijena stana iznosila je 2936 eura po kvadratnome metru što je 0,7 posto manje nego lani.

U Splitu se za kvadratni metar stanova u prosjeku tražilo 2831 euro što je 1,8 posto više nego mjesec ranije. Zadarskim je stanovima, prema podacima oglasnika Crozilla.com, cijena kvadrata porasla za 3,4 posto i popela se na 2158 eura, dok je u Šibeniku porasla za 0,4 posto i popela se na 2040 eura.Cijena kvadratnog metra stana u Poreču porasla je za 0,4 posto i popela se na 1871 euro.

Pula, pak, bilježi rast od 3,5 posto, pa je cijena tamošnjeg metra kvadratnog bila 1661 euro.Za kvadrat stana u Senju se u prosjeku tražilo 1519 eura što je 1,5 posto više no mjesec ranije. Blagi porast od 0,2 posto zabilježen je u Rijeci gdje su rujanske cijene stanova oglašavane po 1444 eura po kvadratnome metru.

Analiza oglasnika Crozilla.com pokazala je kako je zagrebačkim stanovima cijena porasla za 1 posto na mjesečnoj, te za 9,6 posto na godišnjoj razini, pa se za kvadratni metar u prosjeku tražilo 1877 eura.

U Varaždinu se za kvadrat stana tražilo 1124 eura, što je 3,2 posto više no mjesec ranije. Porast od 0,6 posto zabilježen je u Osijeku u kojem je prosječna rujanska cijena kvadratnog metra iznosila 970 eura, piše Splitski dnevnik.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!