Regional / Šibenski portal

arheološka nalazišta

Na samo desetak minuta vožnje od Šibenika stvara se novi centar kulturnog turizma

Na samo desetak minuta vožnje od Šibenika stvara se novi centar kulturnog turizma
Šibenski portal

Na desetak minuta vožnje od Šibenika, odnosno na 14 kilometara udaljenosti, smješteno je Danilo, selo poznato po drevnim arheološkim nalazištima, plodnom polju, a u posljednje vrijeme i po turizmu.

Više to nije selo u onom starom smislu riječi, već, kako kaže predsjednik tamošnjeg mjesnog odbora Miro Vukšić, ‘gradsko predgrađe’ gdje je kvaliteta života petstotinjak stanovnika značajno porasla u posljednjih nekoliko godina, piše Šibenski portal.

Jedan od projekata u koji Danilci polažu velike nade je Prezentacijski centar za čiju je tehničko-projektnu dokumentaciju iz europskih fondova i Muzeja grada Šibenika osigurano oko 1,8 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Taj objekt će biti u funkciji izložbi i eksponata u stalnom postavu. Kompleks će imati prateće objekte, apartman, ugostiteljske objekte, odnosno sve ono što će biti valorizirano i vezano za turizam. Ljudi koji posjećuju ovaj lokalitet imat će sve sadržaje – priča nam Vukšić te dodaje da će u sklopu tog projekta biti izgrađena i šetnica, odnosno spoj ceste koji spaja dva vrijedna arheološka lokaliteta.

Više pročitajte OVDJE.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!