Regional / Sib

slobodan ribolov

Dobre vijesti za ribiče: S jednom dozvolom od ušća Drave do P. Moslavine

Dobre vijesti za ribiče: S jednom dozvolom od ušća Drave do P. Moslavine
SiB.hr

U sklopu Športsko-ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije djeluje pet Zajednica sportsko-ribolovnih udruga, i to Baranje, Osijek, Donji Miholjac, Đakovo i Valpovo te Športsko udičarsko društvo Šaran Našice, a unutar njih djeluje 90-ak društava s oko 7.500 članova.

Predstavnici tih uduga sastali su se jučer sa županom dr. sc. Vladimirom Šišljagićem te razgovarali o aktualnim temama sportskog ribolova na području Županije, ali i Hrvatske, prenosi SiB.hr

Naime, važeći zakonski propisi su - po ocjeni nazočnih - na štetu sportskih ribolovaca i gospodarenja vodama, a pogoduje gospodarskom ribolovu. Otvoreno je i pitanje problema kormorana koji više nisu zaštićeni, ali nije regulirano ni kako rješavati ili sprječavati štete koje izazivaju na ribnjacima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najvažnija vijest svakako je potpisivanje ugovora o reciprocitetu. Naime, kao ovlaštenici ribolovnog prava predstavnici udruga Baranje, Valpova, Osijeka i Donjeg Miholjca potpisali su ugovor za 2017. godinu, prema komu je omogućen slobodan ribolov na otvorenim vodama, što znači da s jednom dozvolom mogu ići u ribolov na Dravi (od ušća Drave u Dunav do Podravske Moslavine (Martinci)). Ovaj dogovor obradovat će sve sportske ribolovce, a ostaje želja i namjera svih ribolovaca i udruga da se ista prava prošire i na rijeku Dunav, no u tomu se ne uspijeva jer je to područje u nadležnosti Parka prirode Kopački rit, pa se i odluke donose na nacionalnoj razini.

Više pročitajte na SiB.hr.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!