Regional / Riječanin

138. BRIGADA

Predstavnici 'Goranskih risova' primljeni u Županiji

Predstavnici 'Goranskih risova' primljeni u Županiji
Riječanin.hr

Prvu akciju brigada je ostvarila 5. studenog 1991. godine kada su zauzeti svi vojni objekti JNA u Delnicama

Prijem predstavnika Kluba 138. brigade HV „Goranski risovi“ održan je u sjedištu Primorsko-goranske županije povodom obilježavanja 27. godišnjice brigade. Predstavnike Kluba primio je predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić sa suradnicima.

Istaknuo je važnu ulogu 138. brigade u Domovinskom ratu te zahvalio predsjedniku i članovima Kluba u ime Primorsko-goranske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Važno je očuvati ime brigade, ratni put, da se ta bremenita prošlost ne zaboravi,“ zaključio je.

Predsjednik Kluba Željko Sokol zahvalio je domaćinima na gostoprimstvu, a ratni zapovjednik brigade Miljenko Balen podsjetio je na ratnu kronologiju brigade te istaknuo važnost edukacije djece o Domovinskom ratu.

138. goranska brigada HV osnovana je 28. listopada 1991. godine, a kroz nju je svoj doprinos u Domovinskom ratu dao velik broj stanovnika Gorskog kotara, Primorja te otoka.

Prvu akciju brigada je ostvarila 5. studenog 1991. godine kada su zauzeti svi vojni objekti JNA u Delnicama čime je došla do prijeko potrebnog naoružanja. 19. prosinca 1991. godine brigada se na Ličkom ratištu pridružuje 111. brigadi. 138. brigada najveći dio svog ratnog puta provodi u Lici, ali sudjeluje i u vojno-redarstvenim akcijama Bljesak i Oluja.

Brigada je svoj doprinos Domovinskom ratu ovjekovječila u dvije knjige te snimila dva filma koji svjedoče o ratnim danima.

Članovi Kluba najavili su premijeru novog filma za lipanj 2019. godine kada se obilježava i Dan Grada Delnica.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Matthew Gray Gubler
  odlični glumci, odlični ljudi Glumci kriminalističke serije 'Zločinački umovi' objavili predivne oproštajne fotografije i porukama dirnuli obožavatelje

  Iako u kriminalističkoj seriji 'Zločinački umovi' glume opake likove, objave na društvenim mrežama otkrile su kako su članovi glumačke postave izrazito osjećajni i sentimentalni

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!