Regional / KAportal

plan s rupom

Na granici uhićena skupina migranata koja je provalila u kuću u Bosiljevu: Odala ih bizarna stvar

Na granici uhićena skupina migranata koja je provalila u kuću u Bosiljevu: Odala ih bizarna stvar
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osumnjičenik ne spori da je uzeo prsluk, kaže da mu je bilo hladno. Tamo gdje je uzeo prsluk, ostavio je svoju mokru jaknu

Grupa migranata koja je ilegalno ušla u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine provalila je u kuću u Bosiljevu iz koje je nestao jedan prsluk, 1270 kuna, 150 kanadskih dolara, sklopivi nož, dalekozor, te neutvrđena količinina lješnjaka i oraha.

Oni su kasnije uhićeni, te su po logu Hidroelektre na predmetnom prsluku povezani s krađom u bosiljevačkoj vikendici. Tužiteljstvo je tražilo pritvor za Sirijca koji je na sebi imao prsluk, smatrajući da je odgovoran za krađu i drugih predmeta, međutim njihovom zahtjevu nije udovoljeno jer su na Županijskom sudu smatrali kako ukradeni prsluk nije sam po sebi dokaz da su ukradene i druge nestale stvari jer ništa osim prsluka nije kod njega pronađeno.

Mohamed H. koji je tada bio na proputovanju s uhićenim Omarom M. rekao je da je Omar sam otišao do te kuće i da se vratio s nešto sira i mlijeka, ali da nije vidio nikakav novac niti druge stvari. Drugi svjedok, Mohamed A. je rekao da je s osumnjičenikom drugi puta išao do kuće, u drugom navratu je vdio da mu prijatelj ima prsluk. Sjeća se da je kod nekoga u grupi vidio preklopni nož, ali da su ubrzo došli do granice, vidjela ih je slovenska policija, došlo je do gužve pa je taj netko nož i odbacio.

Osumnjičenik ne spori da je uzeo prsluk, kaže da mu je bilo hladno. Tamo gdje je uzeo prsluk, ostavio je svoju mokru jaknu. Tvrdi da nije uzeo ništa drugo.

"Oštećeni vlasnik navodi da su se otuđeni novci prethodno nalazili u hlačama koje su bile obješene u sjenici zajedno s ostalim stvarima, no osumnjičenik je kasnije zetečen s prslukom koji je otuđen iste zgode pa se doista, obzirom na sve navedeno, ne može tvrditi da je upravo on otuđio navedeni novčani iznos", zaključio je sud, odlučujući o pritvoru za osumnjičenog Sirijca.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Armin Malikić
  'ZVIJEZDE - LJETNI HIT' U 'Zvijezde' stiže budući doktor kojemu je glazba u krvi, a njegovog se vokala ne bi posramile ni najveće svjetske pop zvijezde!

  Među šarolikim društvom koje će ovoga vikenda stati na dobro znanu pozornicu, našao se i 27-godišnji Armin, talentirani mladić osebujnog stila, glasa i plesnih pokreta.

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!