Regional / KAportal

zaštićena povijesna jezgra

Karlovačka povijesna Zvijezda konačno dobila Urbanistički plan uređenja

Karlovačka povijesna Zvijezda konačno dobila Urbanistički plan uređenja
KAportal

Bez ijednog glasa protiv, s jednim suzdržanim, te 16 – i vladajućih i oporbenih – za, usvojilo je Gradsko vijeće Urbanistički plan uređenja Zvijezde i tako ispunilo gradonačelnikovu molbu da to učine jer bez toga “neće biti ni dizalica u Zvijezdi”.

Predstavljajući Plan vijećnicima, Sandra Jakopec iz Urbanističkog zavoda Grada Zagreba, izrađivača ovog plana, kazala je kako mu je prethodila izrada 5 studija: konzervatorske, prometne, demografsko – sociološke, hortikulturne i ekonomske, te da je javnost, što je rijedak slučaj, imala priliku 2015. sudjelovati na različitim radionicama.

– Ovo je zaštićena povijesna jezgra, što mislim da je Zvijezda i zaslužila. Namjena je mješovita,  javna i društvena, gospodarska, ugostiteljsko-turistička, s javnim perivojem i šetalištem, uz povijesni nasip, područje na kojima su bedemi. Planirano je da bude podređena pješaku, cijela je zona umirenog prometa, kazala je, između ostalog, Jakopec, napomenuvši da je 9 građevina koja su pod zaštitom zadržane, te da su još 24 predložene za zaštitu.

Više pročitajte na KAportalu. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!