Regional / Dubrovački dnevnik

SRAMOTNA SITUACIJA

Lučka kapetanija u rasulu! Unesrećene s Mljeta prevozila Jadrolinija, a očevid radila policija!

Lučka kapetanija u rasulu! Unesrećene s Mljeta prevozila Jadrolinija, a očevid radila policija!
Pixsell

Sezona je na vrhuncu, nautički turizam se u Dubrovniku i dalje razvija...

Kako je Dubrovački dnevnik prvi pisao, dvije turistkinje u dobi od 33 godine iz SAD-a i Australije zadobile su lakše tjelesne ozljede te su nakon pružene liječničke pomoći u Općoj bolnici Dubrovnik puštene na kućnu njegu. Muškarac (37) iz Novog Zelanda prebačen je helikopterom u splitsku bolnicu.

Sezona je na vrhuncu, nautički turizam se u Dubrovniku i dalje razvija, a havarije i pomorske nesreće su nažalost dio te priče. Sve navedeno povlači pitanje osposobljenosti Lučke kapetanije u čijoj su nadležnosti i nesreće koje se događaju na moru.

Njihov brod za potragu i spašavanje 'Danče' prije nekoliko tjedana je ostao bez posade s obzirom na to kako su zaposlenici dali otkaz zbog boljih poslovnih prilika, a osposobljavanje novih svakako je proces koji bi mogao potrajati.

Međutim, sezona ide dalje, a nezgode se događaju. Umjesto broda 'Danče', unesrećene turistkinje je s Mljeta prevezao Jadrolinijin brod do Prapratnog, odakle ih je dalje preuzelo vozilo Hitne pomoći. Osim toga, zanimljivo je kako je očevid u ovom slučaju radila policija po nalogu Općinskog državnog odvjetništva, a ne Kapetanija kako je praksa.

Iako se ne zna razlog ove odluke, može se pretpostaviti kako je problem upravo u manjku ljudstva i nepotpunoj osposobljenosti Kapetanije za ovakve nesreće, piše Dubrovački dnevnik.

Izdvojeno

 • Matea i Zvone na Karibima
  Ne vraća im se FOTO - Matea i Zvone nakon 'Superpara' putuju svijetom: 'Napokon smo bili na medenom mjesecu!'

  Matea i Zvone su i u 'Superparu' redovito vježbali, a sada to čine u Kanadi

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!