Regional / Dubrovački dnevnik

LISTA STIPE PETRINE:

'Nemamo novca za savjetnike, ali imamo pet defibrilatora'

'Nemamo novca za savjetnike, ali imamo pet defibrilatora'
Patrik Macek/PIXSELL

Aparati koji su prijeko potrebni za pružanje hitne pomoći, smješteni su na punktovima koji su frekventni

"Općinski načelnik Stipe Petrina možda nema novca za savjetnike kao gradonačelnik grada Zaprešića, ali mu zato općina od 3 tisuće stanovnika ima pet defibrilatora i novu zgradu zdravstvene ambulante vrijednu 15. milijuna kuna," početak je objave na službenim stranicama Stipe Petrina, načelnika Općine Primošten, piše Dubrovački Dnevnik.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Općina Primošten upravo u cilju bolje zdravstvene zaštite građana općine i njihovih gostiju, 2017. godine temeljem prijedloga načelnika i odluke Općinskog vijeća, kupila je 5 defibirilatora koje je platila cca 103.000 kune. 

Aparati koji su prijeko potrebni za pružanje hitne pomoći, smješteni su na punktovima koji su frekventni pa se jedan nalazi u centru Primoštena (kraj Turističke zajednice), drugi je u hotelu, treći u zgradi Općine (u kojoj se nalazi i vrtić, knjižnica i poslovno sjedište 2 komunalna poduzeća te sve općinske službe) a četvrti defibrilator smješten je u novoj zgradi tzv. Domu zdravlja u Primoštenu, peti na recepciji u kampu.

Podsjetimo, Stipe Petrina ne samo kao saborski zastupnik već i ranije otkako je od 2001. njegova Nezavisna lista na vlasti u općini Primošten, naglašavao je nužnost poboljšanja zdravstvene zaštite građana RH i većeg ulaganja u sustav koji prema njegovim riječima treba osloboditi od „administrativnih štakora“. U okviru svoje pozicije načelnika, Petrina je građanima općine osigurao uvjete za bolju zdravstvenu zaštitu i to na način da je bez učešća države i uz skromnu pomoć županije (od 90.000 za projektnu dokumentaciju), 2016. godine izgradio je 15. milijuna kuna vrijednu zgradu „Doma zdravlja“ na dva kata koja može zadovoljiti potrebe 40.000 stanovnika i u kojoj je između ostalo smještena i Hitna pomoć koja ima 24 satno dežurstvo.

Podsjetimo, Općina Rogoznica iako je bila u startu uključena u cijeli projekt radi zajedničke dobrobiti građana i velike udaljenosti timova hitne medicine u Šibeniku, (politički) je odbila financijski podržati izgradnju i opremanje zgrade od 850 m2 u kojoj su smješteni osim Hitne pomoći i ambulante primarne zdravstvene zaštite. 

Grad Zaprešić za gradonačelnikove savjetnike izdvaja 346.500 kuna.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!