Regional / Dubrovački dnevnik

nemaju za obnovu

Željka Markić sklopila dogovor s časnim sestrama: Samostan će pretvoriti u hotel?

Željka Markić sklopila dogovor s časnim sestrama: Samostan će pretvoriti u hotel?
Dubrovački dnevnik / Ivo Cagalj/PIXSELL

Časne sestre s Danača vlasnice su bivšeg samostana na otoku Šipanu, kojeg bi rado dale u koncesiju

Na Šipanu, točnije u mjestu Suđurađ, sve se glasnije priča kako je njihova povremena sumještanka Željka Markić, inače poznatija kao čelnica udruge U ime obitelji, sklopila dogovor sa Sestrama franjevkama od Bezgrešnog začeća s Danača oko njihove derutne nekretnine u Suđurađu, koju bi joj časne dale u koncesiju za otvaranje turističkih sadržaja. Mještani kažu kako se koncesioniranjem nekretnine, koja je prije bila samostan, planira otvoriti hotelčić s pratećim ugostiteljskim ponudama, javlja Dubrovački dnevnik, a kojemu su časne sestre potvrdile da bi voljele taj bivši samostan staviti u komercijalnu funkciju.

"Bile bismo jako sretne kada bismo dale imovinu sa Šipana u koncesiju. Dobro bi nam došli ti prihodi, a mi same nemamo novaca za obnovu. S nekoliko zainteresiranih osoba vodili smo razgovore oko koncesije, ali još uvijek nismo postigli nikakav konkretan dogovor ", kazale su nam časne sestre s Danača ne želeći ulaziti u identitet zainteresiranih osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koncesija za otvaranje turističkih sadržaja dala bi se na određeni broj godina, nakon čega bi nekretnina opet bila u čistom vlasništvu časnih sestara s Danača.

"Koncesija bi bila na 30, 50 ili više godina, opet ponavljam, nemamo još nikakav konkretan dogovor. Ako nađemo zajednički jezik sa zainteresiranima, lako ćemo dogovorit broj godina", ističu časne sestre, te dodaju da nekretnina nije pod nikakvom kulturnom zaštitom. Među mještanima otoka najprije se pojavila informacija kako je dogovor između Željke Markić i vlasnika već postignut, no to zasad ipak nije točno i dodjela koncesije tek se treba realizirati, piše Dubrovački dnevnik.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Superpar stala
  SUPERPAR Goran uložio 555 kuna na Hanu: 'Jučer je baš nokte napravila i nisam siguran hoće li ući u štalu'

  Došlo je vrijeme za prvo klađenje muškaraca na svoje partnerice koje čeka prvi zadatak, a prije toga je Enis djevojkama dao rukavice da izaberu koje će boje biti njihovi timovi

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!